Ziua Îndrăgostiților se apropie vertiginos și amenință bugetele cuplurilor bombardate cu mesaje de marketing și idei de cadouri care nu par să varieze prea mult de-a lungul și de-a latul țării.

Dar să nu vă imaginați că americanii sunt mai creativi. Aceștia cheltuie aproape 20 de miliarde de dolari de Ziua Îndrăgostiților, conform usnews.com, iar cele mai comune cadouri sunt dulciurile, florile, felicitările, cinele romantice și bijuteriile. Cu toate acestea, noi putem mai mult de atât!

Iată câteva idei de cadouri pentru Ziua Îndrăgostiților sau pentru orice altă zi în care considerăm că persoana iubită merită o astfel de dovadă de afecțiune din partea noastră:

  1. O carte bună

Nu trebuie să-i cumperi „Critica rațiunii pure” a lui Kant pentru a-ți impresiona jumătatea. Filmul „Everest” a făcut furori în cinematografe în ultimele luni, însă puțini au citit cartea lui Jon Krakauer, „În aerul rarefiat”. Jon este unul dintre supraviețuitorii tragicei expediții de pe Everest din 1996, iar cartea sa reprezintă o poveste detaliată despre ce s-a întâmplat atunci când muntele s-a dezlănțuit, iar opt oameni și-au pierdut viața. În plus, cartea bate filmul și conține câteva detalii fascinante pe care filmul regizat de Baltasar Kormakur le-a omis.

2. O altă carte bună

Vă mai amintiți de filmul „Into the Wild”, cu Emile Hirsch? Filmul s-a bazat pe cartea aceluiași Jon Krakauer, „În sălbăticie”, care s-a menținut doi ani pe lista best-seller-urilor New York Times. Un caz real, un film fabulos și o carte emoționantă. După ce o vor citi, montaniarzilor li se va face dor de ducă, iar ne-montaniarzii vor intra pe net să caute un rucsac, bocanci și ceva haine de tură, pentru că-și vor da seama că și-au irosit prea multe weekend-uri în jungla de beton.

3. Și nu ne oprim aici cu cărțile bune

Acolo unde cei mai mulți dintre alpiniști își pregătesc expedițiile cu minuțiozitate, alții aleargă și ating vârfuri montane de peste 6.000 de metri în doar câteva ore. Kilian Jornet e un ultramartonist pasionat de recorduri mondiale. Spre exemplu, catalanul a urcat și a coborât de pe cel mai înalt vârf din America de Nord în 11 ore și 40 de minute. Cartea lui „Să alergi sau să mori” se află pe rafturile virtuale ale elefant.ro, iar cine se înțelege bine cu limba engleză s-ar putea bucura și de poveștile celor mai importante chipuri din istoria alpinismului mondial.

4. Cuierul schiorului

Suntem în plin sezon de schi, iar iarna ne-a binecuvântat pârtiile cu zăpadă naturală din belșug. Era și timpul. Dacă jumătatea ta este pasionată de schi, avem o idee. Schiurile vechi sau chiar un snowboard se pot transforma în cuiere de mare efect pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Nu ai nevoie de un meșter scump și mult prea vorbăreț pentru a face munca în locul tău, ci de mâini îndemânatice, suporturi de agățat și de clasica și eterna bormașină. Iar ca efect de Ziua Îndrăgostiților, poți scrie un mesaj pe spatele cuierului. Fiind lipit de perete, o să-l cunoască doar primitorul, așa că vă puteți lăsa imaginația să zburde, fără să oripilați părinții când vă vizitează și se uită prin casă pentru a vâna scame, praf și pânze de păianjen.

5. Flori într-un bocanc

Ziua Îndrăgostiților e raiul florăreselor. Dacă nu te poți abține, înțelegem. Există o mie de motive pentru care fetele adoră să primească flori, deși bărbații nu înțeleg 999 dintre ele. Dar, dacă tot îi cumperi un buchet de flori, dă-i papucii. Sau, mai bine zis, bocancii în care ai așezat florile, ca într-o vază. O montaniardă adevărată ar aprecia ideea.

6. Bijuterii pentru o iubitoare de munte

Lăsați mall-urile în pace și nu vă avântați în magazinele sclipitoare cu bijuterii. Dacă este îndrăgostită de munte aproape la fel de mult ca de iubitul ei, cumpără-i bijuterii hand made cu motive montane. Îi poți oferi, de asemenea, și pandantive cu un bocanc/rucsac/cort sau întreabă-te ce loc de pe munte îi place cel mai mult. Dacă ai răspunsul, cumpără un pandantiv cu marcaj turistic către destinația preferată.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*