Schiatul este o activitate care te relaxează, te apropie de natură și îți oferă și câteva doze bune de adrenalină, punându-ți la încercare flexibilitatea.

Exista oameni care fug într-o vacanta in Tenerife imediat ce temperaturile încep să scadă, însa, pentru un schior pasionat, nu neapărat profesionist, iarna este cel mai asteptat anotimp. Aspectul pârtiei și calitatea zăpezii sunt primordiale, însă numărul traseelor, cadrul, priveliștea și stațiunea în sine fac parte din lucrurile pe care oricine le verifică înainte de a achiziționa o vacanță pentru a practica acest sport.

O listă cu cele mai bune stațiuni, pe care le-ai putea trece în planurile tale de vizite viitoare, te-ar ajuta să descoperi poate locuri neexplorate încă pe schiuri.

  1. Cortina d’Ampezzo, Italia

Acest oraș vechi de 1.000 de ani, sculptat în valea râului Boîte, a devenit într-adevăr o destinație MUST-VISIT de schi, după Jocurile Olimpice de Iarnă din 1956.

Aflat la o distanță de numai două ore de Veneția, orașul nu este prea îndepărtat – deși amplasarea circulară la înălțime, înconjurând Dolomiții, ar putea să lase o altă impresie – în timp ce vibrația sa luxoasă, departe de a fi prea evidentă, continuă să atragă vedetele precum George Clooney și Naomi Campbell.

Unde să vă cazați: Odată ce ați parcurs traseele de schi de la Cortina și cei 50 de kilometri de trasee în plus, veți dori să vă odihniți picioarele – și nu este o alegere mai bună decât la Cristallo, un complex de lux Resort & Spa, o cabană de munte generoasă, la aproximativ doi kilometri de gondolă. Camerele cu pereți pictați manual și parchet oferă cantitatea potrivită de detalii din trecut, fără a cădea într-o zonă lipsită de stil, iar barul cu pian oferă doza de divertisment necesară pentru o atmosferă relaxantă.

Cum ajungeți: Biletele de avion variază între 250-320 lei; există 36 de urcări și 90 de trasee disponibile.

  1. Courchevel, Franța

Trotuarele încălzite fac legătura între cele patru sate ascunse în această stațiune multicoloră, strălucitoare, în care celebritățile A-list și oamenii pasionați de sporturi de iarnă merită să vină să schieze, să se relaxeze și să facă cumpărături la peste 100 de buticuri de lux.

Orașul Courchevel 1850 este atât de mare încât încă există o mulțime de zăpadă în luna martie, putând să vă bucurați de o sesiune de schi sub soarele primăverii.

Unde să vă cazați: dintre cele 50 de hoteluri de cinci stele din Franța, nouă dintre ele sunt aici – inclusiv L’Apogée Courchevel extrem de elegant, situat în Courchevel 1850.

Cum ajungeți: Biletele de avion până aici vă pot costa în jur de 350 lei, în cazul în care nu preferați să ajungeți cu mașina; există 56 de urcări și 99 de trasee disponibile.

  1. Val d’Isère, Franța

Deși unii spun despre această stațiune că este aglomerată, scumpă, și chiar un pic demodată, Val d’Isère rămâne paradisul schiorilor experimentați. Zona găzduiește pante incitante, de înaltă calitate, acoperite de zăpadă, care sunt ușor legate și variate. O locație excelentă de luat masa și puțin din viața de noapte fermecătoare fac șederea aici o adevărată sărbătoare în cel mai bun sens al cuvântului.

Unde să vă cazați: Dacă vă aflați pentru prima oară aici este indicat să rămâneți în zona centrală a stațiunii, aproape de centrul acțiunii. Nouă ne place atmosfera chic de la Le Savoie sau hotelul Hôtel Le Brussel, mai orientat către nevoile unei familii, care dispune de o piscină, un spa și o terasă la soare lângă pajiștile de pepinieră.

Cum ajungeți: Biletele de avion încep de la 300 lei; există 42 de urcări și 81 de trasee disponibile.

  1. Megève, Franța

Megève ar putea să nu aibă reputația fermecătoare a orașului petrecăreț St. Moritz sau dimensiunea lui Courchevel, dar încă mai are multe de arătat, inclusiv trei zone de schi și un centru fermecător, fără mașini, care permite patinajul în aer liber, strazi intacte pietruite numai bune pentru plimbări relaxante, sănii trase de cai, împreună cu magazine de haine și buticuri de bijuterii.

Unde să vă cazați: Principalele gazde ale stațiunii vă așteaptă cu rezervări la Relais & Châteaux Flocons de Sel, unde bucătarul cu trei stele Michelin, Emmanuel Renaut, servește preparate rafinate, realizate cu alimente locale, sau Les Fermes de Marie, o cabană montană mică unde camerele au bucăți de blană, plafoane cu grinzi din lemn și pereți cu accente de piatră.

Cum ajungeți: Cu aproximativ 250 lei găsiți bilete de avion pentru această destinație; există 86 de urcări și 184 de trasee disponibile.

  1. Cervinia, Italia

Farmecul lui Breuil-Cervinia este nesfârșit. Amplasat într-un ghețar, la poalele Matterhorn, Cervinia (este cunoscută mai ales sub această denumire) este una dintre cele mai mari stațiuni de schi din Europa. Aceasta vă întâmpină cu o zăpadă consistentă, de înaltă calitate și un sezon de schi care trece prin vară cu 30 de kilometri de trasee glaciare.

Biletele de urcare includ accesul la Zermatt, stațiunea elvețiană soră cu Cervinia, chiar peste graniță, iar traseele conectate presupun opțiuni nesfârșite, inclusiv unul care străbate Elveția și te poartă până în Italia.

De asemenea, stațiunea găzduiește cel mai înalt snowpark din Europa, tone de trasee excelente pentru toate nivelurile de pregătire și variante diverse de luat masa, excelente, care nu vă vor costa o avere.

Unde vă cazați: Hermitage Hotel și Spa, o proprietate Relais & Châteaux definită de sofisticarea alpină, cu vedere la orașul Cervinia, și Sertorelli Sport Hotel, o alegere modernă.

Cum ajungeți: Zborul costă în medie 250 lei; există 19 urcări pentru 72 de trasee.Dacă te-am convins pregătește-ți schiurile și nu ezita să alegi o vacanță sportivă și liniștită în același timp, în care zăpada să-ți devină prietenă, iar frigul aliat.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*