Colindătorii au venit, sarmalele sunt în cuptor, iar Moș Crăciun ne va aduce, în numai câteva ore, cadourile pe care le-am așteptat tot anul.

La începutul lunii decembrie am lansat, în parteneriat cu Maia Outdoor, un concurs de scrisori către Moș Crăciun, în care montaniarzii să-și exprime dragostea pentru munte, dar să spună și ce cadouri ar vrea să primească. Cei mai norocoși, respectiv Mihai Marian, Filimon Mihaela Andreea și Mătărîngă Mihai Vlad au primit, prin tragere la sorți, fie un rucsac, fie colțari, fie ochelari de soare.

Cu toate acestea, mult mai mulți ar fi trebuit să fie premiați, dacă ținem cont de rândurile amuzante, emoționante sau îndrăznețe pe care unii le-au scris. Noi am realizat o selecție de cele mai interesante dorințe, din scrisorile participanților:

Marian i-a oferit Moșului mai multe opțiuni de cadou: ”Aș vrea, dragă Moș Crăciun,/ Și eu un rucsac mai bun,/Să pun în el de toate/Iubire și sănătate./Iarnă grea, zăpezi mari,/Ar merge niște colțari/Pe gheață să pot răzbate/Să ajung cât mai departe./Iar de-i viscol sau ninsoare/Niște ochelari de soare/Mă ajută negreșit/Să am un an nou reușit./Nu uita, dragă Moș Crăciun/Că vrem un an mai bun/Cu munți mari și vreme bună/Și cu prieteni împreună”.

Mihaela i-a cerut lui Moș Crăciun ”o surpriză, și pe pârtie să schiem/Împreună să vedem muntele care ne încântă”.

Oana i-a scris Moșului astfel: ”Anul ăsta mi-a adus numai neplăceri, dar nu asta contează, pentru că știu foarte bine că nu poți să îmi aduci înapoi ce mi-a luat Dumnezeu, dar te rog să le aduci tuturor darurile mult dorite”.

Ionuț a pus în versuri dorințele sale: ”Să-ți spun, Moșule, atunci/Ce aș vrea ca să-mi aduci:/Să nu-ți cer multe așa,/Că-i criză și la mata!/Vreu bocanci, cort ți rucsac,/Pantaloni și hanorac/O geacă și o căciulă;/Să dau Carpaților o tură”.

Tot în versuri a scris și Alexandru: ”Super cadouri eu nu doresc/Dar ca orice munțoman/Echipament doresc!/Un cort, niște colțari ori chiar și-un geamantan”.

E.S. i-a cerut lui Moș Crăciun puterea de a demera un proiect pentru o lume mai bună: ”Primul lucru care-mi vine-n minte pe lista de dorințe este să te rog să-mi dai puterea să demarez proiectul de a construi o lume mai bună. Evident că nu voi putea să fac niciodată acest lucru singură, dar cel puțin să calculez resursele, să strâng materialele și să fac planul, fără să aștept cu mâinile-n sân ca izbăvirea să vină din afară! Apoi aș dori să îndepărtezi fățărnicia din jurul meu pentru că am devenit alergică, din momentul în care o sesizez mă iau amețeli și stări de vomă. (…) Vreau să simt gustul generozității fără pereche, de aceea fă-mi un tort îmbrăcat în ea! Voi chema la festin toți oamenii din lume. Vino cu viață trăită constructiv, cu tineri studioși și respectuoși, pune-ne sub brad politicieni cinstiți și funcționari dedicați nouă, celor care-i plătim! Ține-i pe colegii mei de scenă socială atât de ocupați cu ceea ce fac, încât să nu mai bârfească și nu mai să critice, ci să consolidăm împreună temelia unei lumi curate. Fă un miracol ca șefia să nu se mai urce în capul nimănui, ca orgoliile să nu mai dea în clocot, iar funcția de om să fie îndeplinită la superlativ de orice trăitor de pe această planetă”.

Mihaela i-a scris lui Moș Crăciun despre dragoste: ”Îmi doresc să am puterea să cred în imposibil, îmi doresc să am senzația că pot cuprinde marea dintr-o privire, îmi doresc să pot urca munții și să am puterea să o iau de la capăt, să întind brațele spre cer și atunci când le închid să cred că am cuprins Universul, să prind un fulg de nea și să-l dăruiesc, în toată splendoarea lui, cuiva drag, să adun picături de ploaie și să-mi fac din ele colier, să pot aduna toate florile din lume ca să le pun la picioarele persoanei iubite și ele să-i șopteasca toată iubirea mea. Îmi doresc să pot vorbi cu stelele și ele să-mi spună misterele nopții, să pot convinge natura – păsări, copaci, vânt, ploaie, zăpadă, să ducă cu ele oriunde în lume iubirea mea și dorul meu. Să le ducă până acolo unde îl vor găsi pe el și atunci să-i cânte, să-i adie, să-i plouă, să-i ningă tot ceea ce sunt eu și tot ceea ce simt pentru el”.

Daniel i-a cerut Moșului echipament: ”Dacă nu-i cu nesimțire/Mi-aș dori cadouri în neștire(…)/Când voi urca din nou, trebuie să iau echipament adecvat și încălțăminte/Dacă consideri că le merit mi le poți oferi cadou/Și am să-ți demonstrez că de înălțime nu am rău”.

Tiberiu a fost însă mai puțin pretențios: ”Moșule, iată ce-ți cer: niște tovarăși de drum, cu care să fac noi drumeții”.

Gabriela i-a scris în felul următor lui Moș Crăciun: ”Când pleci îmi vei lăsa un rucsac pentru ca să am unde să pun o pătură când mai vin la munte. căci am îmbătrânit, puțin, și mi se face frig mai ușor”.

Dragoș l-a rugat pe Moș Crăciun să nu îl uite și în acest an: ”Tare mi-ar plăcea să nu mă ocolești și anul acesta, așa cum m-am obișnuit. Mă gândesc că și ție ți-a fost greu în acești ani de criză, dar știu că ești mai mult bun, decât econom și pentru tine contează mai mult zâmbetul de pe fața celor pe care îi bucuri de fiecare dată când îi vizitezi, și nu o faci cu mâna goală. Sper ca în acest an să mai ai în vedere și pe mine cu o pereche de colțari sau ce ai tu pregătit”.

Adrian nu i-a cerut lșui Moș Crăciun jucării, cum fac copii: ”ci dă-mi multă sănătate ca la anul să fac traseele toate”.

 

 Citește și: Cum va fi vremea de sărbători

 

 Citește și: SMS de sărbători pentru montaniarzi

 

 Citește și: TOP 5. Aplicații mobile pentru cei care merg la schi în România

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*