Dacă vrei să cumperi echipamente de munte second hand, te sfătuim să ții cont de câteva lucruri foarte importante. Chiar dacă sunt mai ieftine decât cele noi, riști să arunci banii pe fereastră, în loc să facă o alegere bună și să te bucuri de achiziție.

Astfel, avem un sfat pentru voi din partea noastră și câteva sfaturi de la un expert cu care au stat de vorbă cei de la outsideonline.com.

Sfatul nostru

Poți cumpăra aproape orice din magazinele cu produse second hand sau de pe diferite site-uri de vânzări produse, precum OLX. Cu o singură excepție: bocancii de munte. Aceștia reprezintă, din punctul nostru de vedere, cea mai importantă piesă de echipament pentru drumețiile montane, deoarece asigură aderența, te ajută să-ți păstrezi piciorul uscat, iar perechea potrivită previne apariția bășicilor. Cumpără bocanci de calitate, care oferă o bună respirabilitate a piciorului, o bună aderență pe teren accidentat, care sunt impermeabili și care au, totodată, și protecție de cauciuc pentru degete. Spre exemplu, am găsit aici zeci de perechi de calitate de top, iar acești bocanci de munte au prețuri reduse cu până la 33%.

Să trecem și la sfaturile expertului, pe nume Josh Sims, care deține în SUA un mare magazin de reparații a echipamentelor de munte. Iată ce spune Josh:

Verificați fermoarele

Repararea fermoarelor este cea mai des întâlnită activitate la atelierul lui Josh. Atunci când cumperi o jachetă, verifică bine fermoarul, închide și deschide jacheta de câteva ori. Dacă se blochează undeva, verifică să nu fie doar o zonă mai murdară și încearcă s-o cureți. Dacă nu poți, caută o altă jachetă.

Citește și:

Verifică interiorul

Atunci când cumperi o jachetă sau niște pantaloni impermeabili la mâna a doua, verifică dacă încă mai sunt impremeabili. Faptul că poartă sigla unui brand renumit nu înseamnă că va rezista 100 de ani. Întoarce piesa de echipament de dos și uită-te la în toate zonele de îmbinare. Dacă materialul este vizibil deteriorat, probabil că produsul nu mai este impermeabil și nu mai poate fi tratat cu un spray pentru impermeabilitate.

Compatibilitatea este cheia succesului

Atunci când cumperi schiuri (apropo, aceasta este o bună perioadă pentru achiziționarea unei perechi de schiuri, deoarece beneficiezi de prețuri de extrasezon), asigură-te că sunt compatibile cu clăparii pe care îi deții deja. Nu te întâlni cu vânzătorul fără să ai clăparii în rucsac.

Fii atent la culoare

Multe piese de echipament au și componente din plastic, iar culoarea reprezintă un bun indicator al gradului de uzură. Dacă piesa era neagră inițial, evită produsul „spălăcit”. Dacă piesa era albă, evită produsul cu zone îngălbenite.

Cercetează cu atenție cadrul

Dacă vrei să cumperi o bicicletă second hand, acordă o mare atenție cadrului. Acesta reprezintă, de fapt, cea mai importantă piesă de echipament, deoarece toate celelalte pot fi înlocuite. Totodată, dacă nu te pricepi la biciclete, roagă un prieten mai priceput să meargă cu tine la vânzător, înainte de a scoate banii din portofel.

Dacă arată ca un produs stricat, probabil este un produs stricat

Uneori, ai tendința de a cumpăra ceea ce mulți ar numi „o mizerie” doar pentru că, în loc să coste 1.000 de lei, costă doar 150. Însă s-ar putea să arunci 150 de lei pe fereastră, iar „mizeria” să nu valoreze nici cât o bere la o terasă din centrul orașului. Nu cumpăra orice produs doar pentru că pare un chilipir. De multe ori, vânzătorul nu se așteaptă să primească nimic pentru ceea ce vine, iar tu riști să-i faci, pur și simplu, un cadou.

Citește și:

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*