Da, știm, îți place muntele și te bucuri de fiecare dată când ai ocazia să iei potecile la pas, însă nu trebuie să fii un sportiv de performanță ca să ajungi, la un moment dat, să te confrunți cu o serie de probleme fizice de care nu scapă nici cei mai experimentați montaniarzi.

Și pentru că am ajuns sau vom ajunge, inevitabil, să tastăm pe Google una dintre problemele de mai jos, speriați sau doar sâcâiți de situație, ne-am gândit să le adunăm într-un articol, pentru un plus de lămurire în caz de necaz.

1.Durerile de genunchi

Durerile de genunchi reprezinta una dintre cele mai frecvente probleme fizice pe care le poți avea pe munte. Simptomele pot fi diferite de la caz la caz și variază în funcție de afecțiunea specifică.

Dacă te afli pe traseu, încearcă să minimizezi tipul specific de mișcare care îți provoacă durere și folosește bețele de trekking pentru a micșora presiunea pe care o pui pe genunchi. Totodată, un anti-inflamator te-ar putea ajuta să suporți durerile până când vei reuși să mergi la doctor.

Există câteva simptome care, dacă le resimți, ar trebui să te trimită într-un astfel de loc în cel mai scurt timp. Și n-o spunem noi, ci un medic specialist:

  • Nu poți extinde piciorul complet
  • Nu poți flexa piciorul complet
  • Mersul este dureros și nu te poți sprijini pe genunchiul afectat
  • Durerile persistă chiar și cand nu soliciți genunchiul
  • Apare roșeața sau un sentiment de caldură în jurul genunchiului
  • Zona de sub genunchi este dureroasă, umflată, amorțită sau simți furnicături

Medicul de care am scris mai sus este specialistul Andrei Ioan Bogdan și scrie, în acest articol foarte util, tot ce trebuie să știi despre aceste tipuri de dureri. Vei afla, pe scurt, despre cauzele frecvente în cazul durerilor de genunchi, localizarea durerii în funcție de afecțiune, cele mai comune afecțiuni care determina durerile de genunchi și, foarte important, cum tratezi durerile de genunchi, în cât timp te recuperezi, dar și cum le previi.

2. Durerile de umeri

Dacă te dor oasele umerilor, probabil nu porți în spate rucsacul potrivit sau nu l-ai reglat suficient de bine (ne referim, evident, la rucsacurile cu lungime reglabilă). O altă cauză ar putea ține de faptul că nu ai centrat greutatea în rucsac, așa că te sfătuim să redistribui obiectele din interior pentru a-i echilibra greutatea.

3. Durerile de spate

Durerea din partea de jos a spatelui ar putea avea legătură, de asemenea, cu rucsacul nepotrivit pentru dimensiunea corpului tău sau cu centrarea greutății din interior. Dacă te dor mușchii spatelui, între omoplați, strânge cureaua de la piept a rucsacului. Acesta se află, probabil, prea departe de corp și îți trage umerii înapoi.

4. Durerile de tălpi și de glezne

Durerile de glezne pot avea drept principala cauză o greutate prea mare pe care o porți cu tine, dar și lipsa unei perechi adecvate de încălțăminte. Niște ghete care nu sunt concepute special pentru munte îți pot pune picioarele la încercare, iar o gleznă sensibilă care nu este bine fixată de un bocanc de munte te poate face să suferi când ți-e lumea mai dragă.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*