Tiberiu Pintilie, Dan Caba și Cristian Niculescu Țâgârlaș vor porni într-o expediție pe muntele McKinley, pe data de 12 iunie. Expediția face parte dintr-un proiect intitulat  „6195 Denali – operation take a(l/t)titude”.

Ascensiunea pe muntele McKinley se va desfășura pe o perioadă de două săptămâni. Tiberiu Pintilie, inițiatorul proiectului, susține că scopul expediției este marcarea a 135 de ani de relații diplomatice între România și Statele Unite ale Americii. În cadrul unei conferințe ce a avut loc miercuri, alpinistul a declarat că atitudinea pozitivă este foarte importantă în astfel de proiecte.

„Voi duce pe acest vârf steagurile României și SUA, iar la întoarcere vreau să le duc pe vârful Moldoveanu, din România. Încurajez toți tinerii să-și atingă visele și să-și propună mereu ținte cât mai înalte”, a subliniat Tiberiu Pintilie, potrivit ziuanews.ro.

Muntele McKinley din statul american Alaska are o altitudine de 6.195 de metri și este cunoscut și sub numele Denali. De aici și numele proiectului inițiat de Tiberiu Pintilie, „6195 Denali – operation take a(l/t)titude”. Muntele McKinley este cel mai înalt masiv din America de Nord și face parte din seria Seven Summits (cei mai înalți munți de pe fiecare continent), alături de munții Everest (Asia), Aconcagua (America de Nord), Kilimanjaro (Africa), Elbrus (Europa), Vinson (Antarctica) și Puncak Jaya (Australia).

Expediția nu va fi deloc una ușoară deoarece temperaturile pe muntele McKinley sunt extrem de scăzute, ajungând chiar și la valori de -83 de grade Celsius. Cristian Niculescu Țâgârlaș a mai încercat să ajungă pe vârful muntelui McKinley, însă nu a avut success. Alpinistul Tiberiu Pintilie a urcat pe muntele Everest, anul trecut, dar nu a reușit să cucerească vârful. La altitudinea de 8.650 de metri, el a renunțat din cauza lipsei de oxigen, conform Sport FM.

Citește și: FOTO. Expediție românească pe partea nordică a muntelui Eiger. Ce ne-a declarat unul dintre alpiniști

Citește și: Expediție românească pe Mont Blanc, pentru susținerea copiilor bolnavi de cancer

Citește și: Prima expediție 100% românească pe Annapurna, pe punctul de a se încheia

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*