Colindătorii au venit, sarmalele sunt în cuptor, iar Moș Crăciun ne va aduce, în curând, cadourile pe care le-am așteptat tot anul.

Am întrebat prietenii ce cadouri le-ar plăcea să primească, ce cadouri reușite au primit până acum și ce vor să le dăruiască amicilor cu prima ocazie. Toți ne-au răspuns, însă doar unele dintre idei ne-au plăcut cu adevărat.

1. Abonament la o sală de escaladă

Avem o prietenă care a spus, acum ceva vreme timp de ani de zile, că s-ar apuca de escaladă, dar nu-și face curaj. Îi lipsea un imbold pentru a se apuca de cățărare. Până când a primit cadou de la o gașcă de prieteni un abonamnt pentru trei luni la o sală aflată aproape de casa ei. Asta s-a întâmplat în urmă cu mai bine de trei ani, iar de atunci se duce săptămânal la cățărare indoor, de cel puțin două ori, și profită de aproape fiecare weekend pentru a se cățăra outdoor, prin tot felul de trasee din Carpați. A fost și în Bulgaria pentru asta!

2. O carte bună

Dacă e o persoană căruia îi place să citească, o carte poate fi cadoul perfect. În plus, oferta de cărți dedicate montaniarzilor este vastă.

Acolo unde cei mai mulți dintre alpiniști își pregătesc expedițiile cu minuțiozitate, alții aleargă și ating vârfuri montane de peste 6.000 de metri în doar câteva ore. V-am mai povestit despre el, nu-i așa? Este vorba despre Kilian Jornet, un ultramartonist pasionat de recorduri mondiale. Cartea lui „Să alergi sau să mori” se află pe rafturile virtuale ale elefant.ro.

Filmul „Everest” a făcut furori în cinematografe la un moment dat, însă puțini au citit cartea lui Jon Krakauer, „În aerul rarefiat”. De altfel, Jon Krakauer reprezintă unul dintre autorii preferați ai montaniarzilor din toată lumea.

Iar dacă persoana căreia dorești să-i faci un cadou deține deja un Kindle, aruncă un ochi AICI pentru a afla ce e-book-uri i-ai putea cumpăra de Crăciun. O să aprecieze enorm un astfel de cadou!

3. O întâlnire cu o personalitate pe care o admiră

Nu știm cum poți să-l aduci pe amicul tău la o bere cu Alex Găvan sau cu Horia Colibășanu, însă un prieten de-ai noștri a primit cadou o întâlnire neașteptată la o cafea, care s-a transformat în mai multe beri, cu unul dintre cei mai buni cicliști din România. Se pare că aveau un prieten comun! Eh, ăsta da cadou.

4. O piesă de echipament montan

Însă nu orice piesă, ci una pe care să nu fie nevoie să o probeze. Spre exemplu, nu-i cumpăra bocanci de munte, dacă nu știi exact ce model și ce număr își dorește. Dar nu credem că vei da greș cu mănuși sau cu un fes pentru expediție. De asemenea, nici bețele telescopice n-ar crea probleme dacă le alegi tu înainte de a le proba primitoul cadoului. Iar acestea sunt doar câteva exemple din nenumăratele posibilități pe care le ai la dispoziție.

5. Bijuterii pentru o iubitoare de munte

Lăsați mall-urile în pace. Dacă persoana căreia vrei să-i faci un cadou este o femeie îndrăgostită de munte, cumpără-i bijuterii hand made cu motive montane. Îi poți oferi, de asemenea, și pandantive cu un bocanc/rucsac/cort sau întreabă-te ce loc de pe munte îi place cel mai mult. Dacă ai răspunsul, cumpără un pandantiv cu marcaj turistic către destinația preferată.

Ce zici?

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*