Zeci de oameni au participat, sâmbătă, pe Platoul Bucegi, la o ceremonie religioasă, care s-a desfășurat în locul unde va fi construită o biserică dedicată eroilor căzuți pe câmpul de luptă. Avizele de construcție încă nu au fost obținute, însă asta nu i-a împiedicat pe preoți să se comporte de parcă totul se va rezolva cu bine și în numele Domnului. Ne scapă, însă, un detaliu important: biserica va fi construită la 2.269 de metri altitudine, în Parcul Natural Bucegi, care este o arie protejată.

La ceremonie a participat şi Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Casian, care a fost adus în aria protejată a Parcului Natural Bucegi cu o maşina de teren și care a încălcat, astfel, normele de mediu. Însă, după ce și-a bătut joc de niște reguli pe care ar trebui să le respecte toată lumea, preoțimea jură că respectivele norme de mediu nu vor fi încălcate prin construirea unei biserici pe Platoul Bucegi.

Trăim într-o țară îmbibată de superstiție, unde o mare parte din populație consideră că e păcat să răspunzi cu ”nu” la întrebarea ”Credeți că era nevoie de o biserică pe Platoul Bucegi?”. Iar răspunsurile afirmative la o astfel de întrebare sunt folosite de BOR ca vârf de lance pentru a-și extinde ”imperiul sfânt”.

După cvasi-eșecul de imagine legat de construirea Catedralei Mântuirii Neamului, care, cu excepția mastodontului comunist din apropiere, numit Palatul Parlamentului, va fi mai mare și mai tare decât orice altă construcție din țară, BOR perseverează. În plus, Biserica Ortodoxă Română demonstrează că învățăturile lui Iisus din Noul Testament nu au nici o valoare. Modul în care Biserica se raportează la misiunile sfinte pe care le are ne aduce aminte de Gargantua, personajul lui Francois Rabelais, care descoperise ”cel mai domnesc, mai plăcut și mai grabnic mod” de a se șterge la cur: ”cu un boboc de gâscă pufos”.

România este țara în care copiii mor în spitale din cauza lipsei de fonduri pentru medicamente și tratamente, în care orfelinatele arată ca-n filmele de groază cu nebuni, în care pensionarii sunt nevoiți să supraviețuiască cu doar câteva sute de lei pentru cheltuieli, hrană și medicamente. Cu toate acestea, BOR a făcut o misiune sfântă din a cheltui sute de milioane de euro pentru a arăta lumii grandoarea și forța unei instituții care se comportă ca un stat în stat, dar pe banii noștri. Preoții fac ce vor și nu li se întâmplă niciodată nimic, iar ultima găselniță este reprezentată de o biserică pe care o vor construi acolo unde nu s-ar fi gândit nimeni că este nevoie de ea: pe Platoul Bucegi, într-o zonă protejată.

Dacă asociațiilor de voluntari li se părea dificil să strângă gunoaiele din creierul munților (și totuși o făceau), suntem curioși cât de ușor le va fi să strângă miile de pahare de plastic, de lumânări, de chiștoace de țigări, de șervețele parfumate folosite, care vor fi răspândite pe tot traseul ce duce la biserică, precum și de jur împrejurul acesteia. Fiecare sărbătoare va aduna, laolaltă, sute sau mii de credincioși, dornici să fie cu 2.269 de metri mai aproape de Dumnezeu decât ar fi fost într-o biserică de la malul mării. Toate acestea se vor întâmpla în locul care ar trebui să fie un refugiu de liniște și de spiritualitate pentru cei obosiți de munca din timpul săptămânii, dornici să se relaxeze în liniște și să respire aer curat.

Nu ne enervează religia în sine, pentru că respectăm credințele oamenilor, indiferent dacă sunt ortodocși, catolici, musulmani, hinduși ș.a.m.d.. Ne enervează, însă, ipocrizia și practicile unei instituții care parazitează statul român, mult prea sărac pentru a-și permite să construiască un simbol al decadenței și al nerușinării, în valoare de peste 400 de milioane de euro.

Fiți fără grijă: avizele de construire a bisericii de pe Platoul Bucegi vor fi obținute. Nu cunoaștem, încă, un caz în care preoții să nu fi reușit să obțină un astfel de aviz, atunci când li s-a pus pata că e nevoie de încă o biserică pe undeva. De asemenea, fiți fără grijă: munții Bucegi se vor transforma, curând, într-un kitsch monumental, înconjurat cu beculețe de Crăciun și străbătut, cu mașinile de teren, de toți ghiolbanii dornici să se laude pe Facebook că au fost la munte. Nu ne rămâne decât să căutăm un alt loc unde să ne simțim mai aproape de natură, așa cum mulți dintre vamaioții veritabili și-au luat catrafusele și-au plecat către plaje mai pustii, după ce unii s-au hotărât să salveze Vama Veche și s-o îngroape definitiv.

După ce biserica de pe Platoul Bucegi va fi construită, marile sărbători religioase vor deveni un adevărat genocid la adresa naturii. Așa să-i ajute Dumnezeu!

P.S.: Există o petiție împotriva construirii bisericii în Parcul Natural Bucegi, pe care o puteți semna AICI.

 

   Citește și: Domnilor guvernanți, vrem ÎNCHISOARE PE VIAȚĂ pentru cei care ne UCID!

 

   Citește și: SCRISOARE către GHIOLBANI. Stați acasă! Muntele nu are nevoie de voi

 

   Citește și: Bocanci de munte vs. Louboutin, un fel de Mortal Kombat la înălțime

 

Comments

comments

10 Responses

  1. Radu

    @Vasile: nu ai inteles esenta articolului, dar pentru un cititor al „basilica.ro” nu e nimic surprinzator. Voi astia de va inchinati la povesti de Petre Ispirescu nu intelegeti impactul pe care il are distrugerea unei zone ca Platoul Bucegilor, pentru ca asta o sa fie, distrugere. Nu e suficient ca se poate ajunge cu masina si ca am ajuns sa nu mai putem sa respiram deloc aer curat in inima muntelui de la fumul de gratar si de esapament, acum o sa avem de-a face si cu „credinciosii” lu peste care vor lasa munti de mizerie in urma lor…. Incet incet tot ceea ce a mai ramas frumos in tara asta se duce „satanei”…. si asta in primul rand datorita gradului de indobitocire la care au ajuns unii…. Trist, foarte trist

    Răspunde
  2. Marian ionut

    nu ma pricep asa de bine la cuvinte Radu,insa cert e ca pe de o parte este dreptate sa construiesti un lacas sfant atat pentru a promova Zona/ele din tara si cum altfel decat cu o manastire!in zilele noastre nu prea ne conservam deloc ce avem de la stramosii nostri si nici nu o vom face niciodata,ca suntem niste prosti si ingamfati,pe de alta parte va distruge splendoarea platoului,eu nu stiu unde vine pozitionata exact insa cert este ca sunt atatea locuri in vecinatate ce deservesc gratis peisajului,dar splendoare lor este distrusa de cei fara credinta,nu stiu daca spun bine dar spune ti de cate ori a ti facut o donatie spitalelor noastre sau vreunui caz de necaZ?sau de cate ori a ti fii lucrat voluntar pt o zi macar?eu unu de prea putine ori am facut asta,dar am facut o cu sinceritate!

    Răspunde
  3. C1cco

    Asa este! Nu te pricepi deloc la cuvinte. Crezi insa ca e o solutie sa scrii? :)) Decat sa donezi bani bisericii mai bine cumpara-ti macar o carte de gramatica. Poate ca dupa ce o termini o sa constati, recitind biblia, ca Isus a nu a pretins vreo plata pentru tot ce a facut, contrar a ceea ce face taica popa caruia tu ii pupi poala.

    Răspunde
  4. Liviu

    Eu cred ca eventuala existenta a unui Creator nu are nimic in comun cu dorintele megalomanice ale tribului de barbosi in sutane ce se numeste BOR.

    Răspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*