Dacă nu ați apucat prima rundă de reduceri a Black Friday 2015, încă mai aveți timp să vă cumpărați echipamentele și accesoriile de munte pe care vi le doreați. Companiile au dau deja startul la noi oferte tentante, unele cu prețuri mult mai bune decât săptămâna trecută.

Știați că, în 2014, s-au înregistrat peste 10.000 de tranzacţii financiare pe oră, în orele de vârf ale Black Friday? Acest lucru explică de ce fenomenul american al Vinerii Negre, ajuns deja la cea de-a cincea ediție românească, se bucură de mare succes printre cei care caută să-și ia lucrurile mult dorite la prețuri mai mici decât în mod obișnuit. Iar anul acesta, lista participanților cuprinde o paletă largă de comercianți, din domenii diverse: de la electrocasnice, la bijuterii; de la produse de îngrijire corporală, la haine și pantofi; de la cărți, la vacanțe.

La prima serie a „Vinerii Neagre” din 2015, in 20-22 noiembrie, peste 1.000 de magazine online din România au oferit reduceri semnificative la produse diverse, inclusiv echipamente și accesorii destinate iubitorilor de munte. În cazul reducerilor de preț însă, ulciorul poate merge, contract proverbului, de mai multe ori la apă, astfel că în acest weekend se pregătește cea de-a doua rundă. Și pentru că iubitorii de munte și sporturi la altitudine nu au fost uitați, ne-am gândit să facem o listă cu magazinele care oferă reduceri importante:

Zuga oferă echipamente pentru drumeții, schi, snowboarding sau ciclism, cu reduceri de până la 80%. Black Friday 2015 au început de pe 20 noiembrie și își menține ofertele până pe 29 noiembrie.

Runningshop s-au înscris și ei, de Black Friday, în competiția magazinelor care oferă reduceri substanțiale, tot de până la 80%. Dacă vă trebuie geci de alergare sau pantofi, magazinul poate veni cu propuneri interesante până pe 30 noiembrie.

eMAG este comerciant înscris în campania Black Friday încă de la începutul fenomenului în România, iar în 2015 a oferit reduceri de până la 90%. Compania nu s-a înscris și în runda 2 a Black Friday 2015, dar are oferte la echipamente de schi până la finalul anului.

Totodată, și Sport Depot are oferte în perioada 25-29 noiembrie, cu reduceri de până la 70%, cu 205 mai bune decât cele oferite între 20 și 22 noiembrie.

 

Sfaturi înainte de apăsarea butonului „Buy”

În cazul în care ofertele sunt prea numeroase sau aveți nevoie de ajutor pentru a lua cea mai bună decizie, Centrul European al Consumatorilor din România (ECC România) vine cu câteva sfaturi:

  • Faceți o listă cu produsele pe care doriți să le achiziționați și cu prețurile actuale ale acestora. Acest lucru vă va ajuta să eviați falsele reduceri de prețuri (atunci când comercianții măresc prețul și aplică procentul de reducere la prețul astfel majorat).
  • Verificați cu atenție modul în care este afișată reducerea pe site sau pe eticheta produsului.
  • În cazul în care comanați online, verificați, înainte de a trimite comanda, dacă prețul fiecărui produs din coșul de cumpărături este același cu prețul redus indicat atunci când ați ales produsul.
  • Utilizați cardul pentru a face plata. În unele situații, precum cazurile de fraudă, dacă ați plătit prin card, puteți utiliza procedura refuzului la plată pentru a vă recupera suma plătită — în principiu, în cel mult 30 de zile de la data plății. Procedura este simplă: dacă tranzacția s-a decontat (adică apare pe extrasul de cont), o puteți contesta la bancă, iar banca va încerca recuperarea sumei de bani de la comerciant, prin intermediul băncii acestuia (operațiune numită „refuz de plată”).

La aceste sfaturi, noi am adăuga:

  • Gândiți-vă la scopul produsului pe care vreți să îl cumpărați.  Îl luați pentru voi sau pentru alții? Dacă un produs are un preț bun, dar nu vă este util, poate ar fi mai bine să nu îl cumpărați. Alegeți numai produsele care vă interesează sau pe care vi le doreați, pentru că, în cazul în care luați ceva ce nu vă trebuie, veți fi irosit banii.
  • Faceți o listă cu magazinele care vă interesează, pentru a nu căuta pe bâjbâite, în ziua în care vreți să plasați comanda, operatori economici care să ofere produsele de care sunteți interesați.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*