Mergem pe munte și ne bucurăm de traseele montane, însă motivele pentru care facem asta diferă de la caz la caz.

În timp ce unii dintre noi privesc drumețiile ca pe o modalitate de a se bucura de natură, alții depun un efort susținut și le consideră activități sportive la aer curat și la altitudine.

Indiferent care este motivul, avem întotdeauna de ales între a folosi bețe de trekking sau ne baza în exclusivitate pe picioarele noastre.

Dacă vrei să cumperi bețe de trekking, îți recomandăm să alegi produse de calitate, precum aceste bete telescopice care vin la pachet cu ușurința folosirii lor, cu un confort sporit, cu o greutate mult mai mică decât a bețelor „de bazar” și cu o rezistență mult mai mare. În plus, prețurile lor sunt foarte accesibile și ai de ales între bețele de trekking pentru drumeții obișnuite și bețele de trekking realizate din carbon, precum cele de aici.

Iată câteva avantaje incontestabile ale folosirii bețelor de trekking:

  1. Bețele de trekking îți permit să te ajuți de brațe pentru a urca și pentru a păși mai departe pe un traseu de drumeție montană. Indiferent dacă mergi pe un teren plat sau pe un traseu cu o mare diferență de nivel, bețele de trekking te ajută să crești viteza medie a deplasării.

2. Bețele de trekking reduc impactul asupra genunchilor, gleznelor și tălpilor tale. Acest lucru este valabin mai ales atunci când te afli în coborâre. Un studiu publicat în 1999 în Revista de Medicină Sportivă din SUA a demonstrat că bețele de trekking reduc presiunea asupra genunchilor cu 25%.

3. Bețele de trekking pot fi folosite pentru a îndepărta plantele cu țepi pe care le întâlnești pe traseu, dar și alte mici obstacole, fără să fii nevoit să te apleci cu rucsacul în spinare.

4. Folosirea bețelor de trekking te poate ajuta să obții și să păstrezi un ritm de traseu susținut, ceea ce duce la scăderea timpului în care parcurgi o anumită distanță. Prin urmare, astfel de bețe de trekking te pot ajuta să ajungi la timp la cabană, după ce ai parcurs un traseu mai lung, înainte să se însereze.

5. Cele două puncte în plus de contact cu terenul pe care te deplasezi cresc capacitatea de mișcare pe suprafețe alunecoase, precum potecile noroioase sau înzăpezite sau pe porțiunile de stâncă udă.

6. Bețele de trekking te ajută să-ți păstrezi echilibrul în zonele dificile ale traseului, cum ar fi atunci când traversezi un râu. Echilibrul te ajută să te miști mai repede și mai ușor.

7. Bețele de trekking te pot ajuta să afli mai multe despre terenul din fața ta decât te ajută propriii ochi. Dacă întâlnești o baltă mare pe traseu, nu știi niciodată cât de adâncă ele, însă cu bețele de trekking poți să afli, fără să te trezești în apă până la genunchi.

8. Cu bețele de trekking te poți apăra de câini, însă nu ne-am baza prea mult pe ele dacă ne atacă un câine ciobănesc.

Citește și: 10 reguli simple care te scapă de bătăi de cap. Cum împachetezi lucrurile în rucsac

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*