Odată cu creșterea temperaturilor, zăpada de pe traseele montane poate pune probleme majore. Echipa Salvamont Salvaspeo Dâmbovița a intervenit chiar în ziua de Paști, duminică, în urma unui apel primit, în jurul orei 19:05 din partea dispeceratului integrat 112. Echipa a intervenit pentru a ajuta o persoană accidentată, care se afla pe DJ713, în apropierea Cabanei Dichiu. Persoana prezenta un politraumatism în urma unei alunecari pe zapadă, urmată de o cădere într-o vale.

”O echipă formată din cinci salvatori montani de la Baza Pestera si Baza Zanoaga a plecat spre locul mai sus indicat, ajungând la victima în aproximativ 30 de minute. Persoana ranită a primit ingrijiri medicale, a fost imobilizată, transportată și predată unui echipaj SMURD”, a anunțat Salvamont Salvaspeo Dâmbovița .

Salvamont recomandă, pentru o interventie mai rapidă și pentru o mai bună localizare în cazul în care aveți nevoie de intervenția salvatorilor pe munte, să folosiți aplicația SALVAMONT și aplicația APEL 112.

Mai multe informații: LINK.

Sursa foto: LINK.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*