Arno Ilgner, autorul manualului de antrenament mental pentru cățărători „The Warrior’s Way” („Calea Războinicului Stâncii”), va veni în România pe 16 noiembrie pentru a organiza două cursuri de „Falling and Commitment” și o conferință despre programul „Calea războinicului stâncii” (care va avea loc pe 17 noiembrie la ora 19:00).

Primul curs va avea loc pe 18 noiembrie, iar cel de al doilea pe 19 noiembrie. Fiecare curs va începe la ora 16:00, va dura 6 ore (cu o pauză la jumătate) și va cuprinde exerciții practice de „falling, movement, risk assessment, and more”.

Ilgner vine în România la invitația lui Laurențiu Anghel, cel care a tradus și publicat „Calea Războinicului Stâncii”.

”Prin abordarea pe care o propune, este probabil cea mai relevantă carte destinată antrenamentului mental pentru cățărători. Deși prima mea lectură a fost acum mai mulți ani, am rămas cu impresia că ceea ce împărtășește Arno între paginile sale poate fi de folos în viața de zi cu zi. Ca de obicei, atitudinea este cea care face diferența. Pe Broad Peak/8047m, în această vară, am avut cu mine varianta pdf a cărții. În condițiile extreme de la altitudine realizezi pe propria piele că cel mai important mușchi este creierul”, scrie alpinistul Alex Găvan pe pagina lui de Facebook.

Pentru desfășurarea exercițiilor, panoul va fi amenajat la sala Vertical Spirit din București, astfel încât cățărarea sa fie de dificultate moderată. Pentru fiecare dintre cele două cursuri se pot înscrie opt cățărători, iar înscrierile se pot face la tel. 0785 211.960 (Roxana Anghel). Găsiți AICI mai multe detalii despre înscriere și eveniment.

 

   Citește și: VIDEO. Cum a reușit Beat Kammerlander, în 1999, cea mai dificilă cățărare fără coardă din istorie

 

   Citește și: VIDEO. Cum a fost stabilit cel mai dificil traseu de escaladă din lume

 

   Citește și: Alpinismul clasic este pe moarte

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*