Echipele americane de schi și snowboard vor beneficia, la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, Rusia, de un plan de evacuare în cazul unor atacuri teroriste.

Societatea Global Rescue, contractată de organizatorii Jocurilor Olimpice de la Torino din 2006, va pune la dispoziția federațiilor SUA de schi și snowboard cinci avioane pentru a evacua membrii delegației americane în cazul unor situații de urgență, conform USA Today.

Zonă cu activități teroriste

Pregătirile demne de filmele de acțiune, pe care Global Rescue le face cu mai mult de o lună înainte de începerea JO de iarnă, vin ca un răspuns la ceea ce directorul executiv al companiei de securitate, Dan Richards, consideră o ”provocare unică” în contextul în care stațiunea montană Soci este situată într-o zonă cu intense activități teroriste, în apropierea graniței dintre Rusia și Georgia.

Americanii nu au încredere în ruși

Se pare că americanii nu au deplină încredere în eficiența autorităților ruse, prinicipalele responsabile pentru securitate în timpul competiției, în ciuda celor 40.000 de polițiști și militari ruși detașați, deja, în regiune.

Măsurile de securitate ale guvernului rus au intrat, deja, în vigoare de marți, cu o lună înaintea festivității de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*