Avocatul Cristian Niculescu Ţâgârlaş şi profesorul Cosmin Andron au cucerit, pe 2 decembrie, vârful Carstensz Pyramid (4.884 metri) din masivul Sudirman, situat în Papua, Indonezia. Cei doi temerari din Baia Mare sunt singurii români care au reuşit parcurgerea integrală a acestui traseu prin junglă.

Înaintea celor doi, și alpiniștii Constantin Lăcătușu, David Neacșu, Marian Curculescu, Răzvan Mirea, Ovidiu Popescu și Crina Coco Popescu încercaseră traseul prin junglă, însă fără a reuși parcurgerea integrală a acestuia.

Efortul celor doi băimăreni a fost apreciat și de președintele ales, Klaus Iohannis, care a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie a aventurierilor, dar și câteva cuvinte despre ”România lucrului bine făcut”. Postarea nu a fost întâmplătoare, întrucât alpiniștii au ancorat pe vârful de 4.884 de metri, pe lângă steagul României și pe cel al municipiului Baia Mare, și un steag cu sloganul de campanie al lui Klaus Iohannis.

Luni seara, Iohannis a postat pe Facebook următoarea fotografie:
Foto: Facebook Klaus Iohannis

Cristian Niculescu Ţâgârlaş și Cosmin Andron și-au propus să escaladeze cei mai înalti versanți din lume, renumiți pentru dificultatea traseelor și condițiilor de escaladă. Carstensz Pyramid este cel mai înalt vârf din Oceania și face parte din circuitul „Seven Summits”, care include cele mai înalte vârfuri de pe cele șapte continente, potrivit Agerpres.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*