În Franța, un alpinist surprins de avalanșă a fost găsit după 32 pe ani. Pe meleagurile românești, Festivalul de Jazz de la Gărâna a ajuns la ediția cu numărul 18.

Alpinist decedat, găsit după 32 de ani

Un grup de alpinişti francezi a descoperit, săptămâna trecută, pe gheţarul Talefre din Mont Blanc, cadavrul îngheţat al unui alpinist. Victima, identificată de Jandarmeria franceză, era Patrice Hyvert, un ghid montan care a fost dat dispărut în urmă cu 32 de ani, potrivit agenției Reuters.

Hyvert, în vârstă de 23 de ani, a plecat să escaladeze singur vârful Alpilor, în luna martie 1982. Alpinistul a fost surprins de o furtună, iar echipele de salvare l-au căutat îndelung, însă nu l-au putut găsi, din cauza stratului mare de zăpadă.

Joi începe Festivalul de jazz de la Gărâna

Tradiţionalul Festival de jazz de la Gărâna, ajuns la cea a XVIII-a ediţie, va începe joi seară. În cele patru zile de festival, vor fi concerte, expoziţii și lansări de discuri și cărţi.

Printre muzicienii de marcă de la Gărâna 2014 se numără Marius Neset, Andy Sheppart Trio, Dave Douglas şi The Riverside Quartet din America, Joey DeFrancesco, The Crimson Projekct, Kimmo Pohjonen, Adam Baldych Quartet, Tom Harrell sau Mike Stern. Mai multe despre invitați și program găsiți pe site-ul Gărâna Jazz.

Festivalul de jazz, care a început acum 18 ani ca un eveniment între prieteni şi muzicienii timişoreni emigraţi prin diferite ţări din Europa, a devenit un punct de reper în calendarul evenimentelor internaţionale de profil.

 

11aCitește și: FOTO-VIDEO: 550 de hectare de pădure, plantate de un singur om

 

11bCitește și: VIDEO: Groapă imensă de gunoi, pe Muntele Giumalău

 

11cCitește și: Cum poți raporta tăierile ilegale de păduri

 

Comments

comments

One Response

  1. cititorr

    Tristă suprapunere de subiecte. Înţeleg ca sunt ştiri pe scurt, dar sunt ca nuca in perete cele două

    Răspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*