Un bărbat a sunat, duminică după-amiază, la 112, pentru a anunța că o persoană ar fi fost atacată de un urs, în Munții Orăștiei. După lungi căutări, în care forțele de intervenție nu au găsit nicio persoană rănită, cercetările au fost oprite. Se pare că apelul a fost o alarmă falsă.

Salvamontiștii, jandarmii și pădurarii din Hunedoara s-au mobilizat, duminică, pentru a găsi persoana rănită de urs. De asemenea, alte echipaje au pornit din Alba, cealaltă parte a Munților Orăștie, pentru a acoperi o zonă mai mare. După două ore de căutări intense, autoritățile nu au găsit nicio persoană rănită, astfel că au declarat apelul la 112 ca fiind o alarmă falsă. În plus, în regiune s-a aflat și un elicopter SMURD, gata să intervină în caz de urgență, conform Mediafax.

Se pare că apelul ar fi fost efectuat în jurul orei 13, echipajele fiind trimise în zona unei stâne de pe Vârful Steaua din Munţii Cugirului (Orăştiei), între judeţele Alba şi Hunedoara. Forțele de intervenție au încercat să reia legătura cu persoana care a apelat, dar telefonul nu mai era conectat la rețea. Bărbatul care a făcut apelul riscă o amendă între 500 și 1.000 de lei, pentru alertarea nejustificată a echipajelor de intervenție, potrivit Digi24.

„Este păcat că au fost puşi pe drumuri atâţia oameni şi au fost angrenate atâtea resurse materiale pentru un gest incalificabil. Ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi fost nevoie de noi în altă parte? Sperăm ca persoanele în cauză să fie prinse şi sancţionate pentru ceea ce au făcut”, a declarat şeful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, potrivit Ziarul Văii Jiului.

Citește și: Un maratonist, atacat de o ursoaică în Predeal

Citește și:Accident în Masivul Retezat. Șapte jandarmi și opt salvamontiști au intervenit

Citește și: 13 sfaturi pentru turiști, oferite de salvamontiști

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*