Dacă îți place să pedalezi, prin oraș sau în afara orașului, ai pedalat frecvent începând de astă-primăvară și până acum și vrei să închei sezonul în forță, s-ar putea să te bată gândul la o ieșire de câteva zile cu bicicleta.

Am studiat puțin prognoza meteo și pare că vom avea câteva ferestre bune de zile cu soare în care să dăm ultimele pedale înainte să ningă, așa că,d acă ai astfel de planuri, dar ți-e greu să te organizei, pentru că n-ai mai făcut asta până acum, avem câteva sfaturi pentru tine, care vin din propria noastră experiență sau din sfaturile primite de la cicliști mai experimentați decât noi.

1.Atenție la prognoza meteo

Când pleci pentru mai multe zile cu bicicleta, nu trebuie să fii atent doar la prognoza meteo pentru azi și mâine, ci mai ales la cea pe câteva zile. Și nu uita că meteorologia nu este știința unei ecuații de tipul 1+1=2, ci lucrurile se pot schimba în teren, iar vremea poate să te surprindă.

2. Alege cu atenție destinațiile

În unele zone de la munte a nins, așa că nu te uita doarla vreme, ci și la realitatea din teren.

3. „Etapele” să fie mai scurte decât poți duce

O tură cu bicicleta, când cari în spate lucruri de care ai nevoie pentru câteva zile, este mai dificilă decât o tură de câteva ore în afara orașului sau în zonele de munte. Prin urmare, și efortul tău va fi ma mare. Dacă, într-o tură de o zi, poți pedala lejer 150 de kilometri (e doar un exemplu), într-o zi dintr-o tură de mai multe zile ai putea depune același efort, dar pentru 70 de km. Și știi foarte bine cât contează și viteza și direcția din care bate vântul.

4. Ia-ți un rucsac special pentru bicicletă

Într-o astfel de tură, ai nevoie de un rucsac special creat pentru o astfel de activitate. Transportă cât mai multe lucruri dintre cele pe care le iei cu tine pe cadrul bicicletei și cât mai puține cu spatele. În consecință, alege un rucsac foarte ușor, foarte comod, rezistent și cu sistem de hidratare. Ai aici câteva exemple de rucsac de bicicletă, numai bune pentru orice tip de excursie, fie de o zi, fie de mai multe zile.

5. Cară cât mai puțin

Este bine să ai echipament ușor, însă este și mai bine să renunți cu totul la lucrurile de care nu ai nevoie. Logic, nu?

6. Echilibrează greutatea

Pune cele mai grele obiecte în interiorul triunghiului de cadru, deoarece nu afectează balansul bicicletei și nici echilibrul tău. Dacă iei cu tine și o geantă pe care vrei să o legi în lateral, mai ia cu tine încă o geantă, pe care să o legi în partea cealaltă, și asigură-te că cele două bagaje laterale cântăresc la fel de mult. Nu căra nimic în partea din față a ghidonului, pentru a nu afecta manevrabilitatea bicicletei.

7. Alege echipamente ușoare

Dacă ai de ales, cumpără echipamente ușoare. Iar dacă bugetul tău este limitat și vrei, totuși, să miști prin pedale o greutate mai mică, decât să investești într-un cadru de carbin și în piese foarte ușoare, care te pot costa mii de euro, cumpără un cort mai ușor și renunță la butelie sau la alte lucruri de care s-ar putea să nu ai nevoie cua devărat. Economisești, astfel, foarte mulți bani.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*