Atunci când ne gândim la Skoda, ne vin în minte automobile pentru clasa socială de mijloc, destul de fiabile și de rezistente. Puțini știu, însă, că Skoda fabrică și biciclete. Și nu orice fel de biciclete, din moment ce tocmai au lansat cadrul de carbon și bicicleta electrică.

Producătorii de la Skoda nu știu de glumă. După parteneriatul oficial cu Turul Franței, compania cehă deținută de Volkswagen Group a lansat pe piață nu mai puțin de 14 biciclete.

Strategia celor de la Skoda ar putea să dea roade. Dacă, din cei aproximativ un milion de oameni care au cumpărat un automobil Skoda în 2014, 10% pedalează, producătorul ceh ar putea beneficia de cel puțin 100.000 de cumpărători.

7 biciclete de munte

Dintre cele 14 biciclete oferite de Skoda, 7 sunt biciclete de munte.

MTB 29 Elite este modelul de top, are cadru de carbon, roți de 29 de inch, groupset Shimano XT&SLX și o greutate de 11,7 kg, conform autoevolution.com.

Printre modelele lansate de Skoda se află și MTB 27 Elite, cu roți de 27 de inch, precum și MTB 29+ și MTB 27+, al căror cadru este din aluminiu.

Compania a lansat și modelele Skoda Cross pentru trekking, Skoda Junior, cu roți de 20 de inch, Skoda Kid și Skoda Mini.

Piesa de rezistență: bicicleta electrică

Piesa de rezistență este reprezentată de modelul de bicicletă electrică Skoda Green E Line. Cântărește 21,7 kg, însă nu-ți face griji: atunci când apeși pedalele, motorul electric oferă o putere cu 35, 75, 150 sau 300% mai mare, în funcție de setarea aleasă. Motorul electric BionX se află fixat pe roata din spate, iar bateria, care cântărește 2,6 kg, se află pe cadru și oferă o autonomie de 105 km.

O istorie de 130 de ani

Skoda s-a lansat pe piața bicicletelor încă de la începuturile sale. În decembrie 1985, mecanicul de biciclete Vaclav Laurin și negustorul de cărți Vaclav Klement au fondat fabrica de biciclete numită Laurin&Klement, care a devenit cunoscută, ulterior, cu numele actual: Skoda. În 1899, cei doi antreprenori au fabricat prima motocicletă, iar abia în 1905 au produs și comercializat primul automobil.

 

10a   Citește și: VIDEO: Cum arată coborârea de Downhill a unui campion, filmată de pe cască

 

10b   Citește și: FOTO: A apărut o nouă bicicletă de munte pentru femei

 

10c   Citește și: MTB vs. BMX vs. Fixed Gear vs. Cursieră. Care bicicletă este mai rapidă în pantă?

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*