Dacă nu ai alergat, până acum, decât pe asfalt, poate c-ar fi timpul să încerci și alergarea montană, mai ales că ți-am pregătit un ghid foarte util care să te ajute să faci tranziția fără să ajungi la spital cu entorse sau întinderi păcătoase.

Alexandru Kelerman va alerga primul său ultramaraton montan în 2015. Experiența lui l-a ajutat, astfel, să elaboreze un mic ghid util pentru cei care vor să renunțe, din când în când, la asfalt pentru potecile de trail.

1. Folosește pantofii potriviți

Ai merge la o întâlnire de afaceri în sandale? Dar la o petrecere elegantă într-o pereche de pantofi sport? Înainte să începi să alergi pe munți, asigură-te că ai o pereche de pantofi potriviți pentru tine și pentru tipurile de teren pe care vei alerga. Pantofii de alergare montană au mai multă aderență, spre deosebire de cei pentru asfalt, ceea ce te va ajuta să previi alunecările sau posibile accidentări.  Am descoperit pe site-ul Running Competitor un ghid care s-ar putea să te ajute în alegerea pantofilor potriviți pentru tine și pentru potecile pe care urmează să le cucerești.

Citește continuarea AICI.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*