Ai aproape toată vara înainte și simți nevoia unei noi pasiuni. Muntele îți place, pe trasee ai tot mers, vrei să faci mișcare, dar îți dorești altceva.

Apoi îți amintești de câțiva dintre prietenii tăi și ți se aprinde un beculeț: vreau să pedalez și eu! Dacă se poate, la munte, la aer curat.

Apoi te întrebi: în afară de o bicicletă, care sunt lucrurile de care ai nevoie?

Aici, situația e simplă, de aceea ne-am gândit să o păstrăm la fel de simplă și să scriem și despre cele trei lucruri esențiale pentru un începător. Restul vine cu timpul.

Cele trei lucruri de care ai nevoie

O bicicletă

Evident, nu poți pedala fără o bicicletă, iar aici ai trei posibilități: cumperi una, împrumuți una de la un prieten sau închiriezi una. Dacă știi să mergi pe bicicletă, dar ciclismul, nici măcar cel de șosea, n-a fost niciodată pasiunea ta, îți recomandăm împrumutul sau închirierea, ca să fii sigur că nu faci o investiție pe care s-o regreți mai târziu. Dă-te pe putecile de munte de câteva, simte bicicleta, bucură-te de aer curat și-ți vei da seama dacă sportul ăsta este pentru tine sau nu. Iar dacă e pentru tine, poți scoate liniștit banii din buzunar. O bicicletă bună e o investiție bună.

O cască

Indiferent dacă ai sau nu bicicleta ta, de cască ai nevoie, așa că te sfătuim (mai ales dacă vrei să-ți cumperi bicicletă sau ai deja una) să-ți cumperi o cască. Nu recomandăm pedalatul fără cască nici măcar până la piața din cartier, d-apoi la munte, pe teren accidentat. Iar prețurile unor astfel de căști de biciclete sunt foarte OK, deci investiție minimă și protecție maximă. Stay safe!

Îmbrăcăminte

Oricât de mult ți-ar plăcea să crezi că poți pedala frecvent cu o pereche de blugi și un tricou obișnuit, pe care-l folosești și ca să mergi la muncă, lucrurile stau puțin diferit. Bineînțeles, chiar poți pedala îmbrăcat cu orice găsești prin dulap, dar doar în ture scurte și destul de rar. Confortul pe care ți-l oferă echipamentul special creat pentru o astfel de activitate este incomparabil. Iată câteva exemple de îmbrăcăminte ciclism și vezi de ce ai putea avea nevoie. Merită.

Nu uita că-ți vei da seama cu timpul care sunt celelalte piese de echipament pe care ți le dorești. Nevoia te învață, important e să ieși cu bicla la aer curat și să pedalezi. Restul e poveste!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*