Multe zone montane din România nu au fost până acum descoperite de turiștii care își doresc să își petreacă timpul liber în locuri lipsite de agitație. Una dintre cele mai noi stațiuni montane de acest fel se află în Munții Șureanu, localizată la limita a două județe, Alba și Hunedoara, la o altitudine de 1500 de metri.

Dacă vrei să explorezi un loc liniștit, unde iarna poți schia în voie sau te poți bucura vara de focuri de tabără și drumeții nesfârșite, stațiunea din Munții Șureanu este alegerea perfectă, comparată de mulți turiști cu stațiuni din Austria sau Germania. Dezvoltată de curând, zona a început să fie accesibilă turiștilor după ce persoane pasionate de munte și-au ridicat aici case de vacanță. În urmă cu trei ani, astfel de case, precum și o cabană montană a Ministerului Apărării erau singurele construcții care arătau că au trecut oameni prin zona Șureanu.

„Aici, în urmă cu 5 ani, era o pășune liberă unde veneau oamenii și își pășteau animalele. Am descoperit potențialul, am văzut că stratul de zăpadă rămâne consistent până în luna mai și am investit”, a spus Andrei Todescu, administratorul unei pensiuni. Acum, te poți bucura de un hotel de patru stele, două pensiuni și un domeniu schiabil, împărțit în 10 pârtii, potrivit Știrile ProTV.

Domeniul schiabil Șureanu le oferă turiștilor trasee marcate prin pădure, „Apres-ski-uri”, la fel ca în străinătate, plimbări cu snow-mobilul sau cu sania trasă de ATV, teleschi și telescaun. Zăpada naturală este din belșug și măsoară peste 1,5 metri între lunile decembrie și aprilie. Singurul inconvenient este drumul unde se termină Domeniul Schiabil Șureanu. Distanța de 18 kilometri dintre barajul Oașa și pârtii este dificil de parcurs din cauza carosabilului accidentat și îngust.

Cum ajungi în Munții Șureanu?

Pentru a ajunge în Munții Șureanu poți folosi ruta feroviară București – Brașov – Deva – Sibot – Cigir – Filiași – Simeria, sau poți opta pentru varianta șoselelor Sebeș – Simeria, Sebeș – Obârșia Lotrului, Obârșia Lotrului – Petroșani.

Cele mai importate obiective turistice din zona Șureanu sunt: Barajul Oașa, Iezerul Șureanu, Vârful lui Pătru, Vârful Șureanu, Valea Frumoasei, Poarta Raiului și Luncile Prigoanei. Mai mult, în perioada 6 – 8 februarie, va fi organizată a patra ediție a Serbărilor Zăpezii de la Șureanu.

Citește și: Straja: Accesul mașinilor în stațiune va fi interzis

Citește și: Pojorâta: O nouă stațiune bucovineană, aproape de traseele de escaladă

Citește și: Sinaia, construită după modelul Monte Carlo. În 2015, telegondolă între Cota 1.400 și Cota 2.000

Comments

comments

One Response

  1. Alexandru

    Singurul lucru care sa compare Sureanu cu statiunile din austria sau germania sunt preturile! Am fost vara acolo si cea mai ieftina camera de 2 persoane care am gasit-o era 180 RON. Nu vreau sa ma gandesc cum e iarna…

    Răspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*