50 de iubitori ai muntelui au plecat, de Ziua Națională a României, din fața Serviciului Salvamont Vatra Dornei către șase vârfuri montane din zona Dornelor din Bucovina. Tricolorul a fluturat, astfel, pe Pietrosul Călimani, Giumalău, Pietrosul Bistriței, Omu, Ineu și Bistricioru.

Traseul spre Pietrosul Călimani, cel mai înalt vârf din cele șase pe care s-a urcat ieri, a fost pe cât de spectaculos, pe atât de impresionant. Celor 11 temerari li s-a adăugat și Hora, câinele cuminte și ascultător al unui ieșean care nu a uitat că s-a născut la poale de munte, la Vatra Dornei, conform monitorulsv.ro.

Petru Ariciuc, șeful Serviciului Salvamont Vatra Dornei, s-a declarat încântat de succesul acțiunii și crede că un astfel de exemplu trebuie urmat și de alte persoane.

„Mă bucură numărul mare de persoane care au dat curs inițiativei noastre. Faptul că au urcat pe munte atât persoane trecute de 50 de ani, cât și copii sub 10 ani este de apreciat și sper ca și alți tineri să încerce plăcerile muntelui. Cu siguranță vom continua acțiunile de acest tip și anul viitor, când sperăm să atragem și mai mulți iubitori de mișcare”, a declarat Petru Ariciuc.

 

   Citește și: FOTO: Munții din 20 de țări, printre care și România, fotografiați de un polonez

 

   Citește și: VIDEO. Care este povestea celui mai frumos refugiu montan din România

 

   Citește și: Două primării se luptă, în instanță, pentru taxele încasate pe pârtia Transalpina

 

Comments

comments

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*