Pe pârtii din întreaga ţară se va sărbători, pe 18 ianuarie, ”Ziua Mondială a Zăpezii”. Iubitorii sporturilor de munte se vor putea bucura de oferte speciale în stațiunile de schi.

Evenimentul ”Ziua Mondială a Zăpezii”, care se va desfăşura în 117 țări din întreaga lume, este organizat de Federația Internațională de Schi (FIS). Prin acest eveniment, FIS și partenerii săi încearcă să motiveze copiii cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani să practice sporturile de iarnă. Pe lângă aceasta, proiectul ”World Snow Day” mmai are ca misiuni și: educarea şi informarea despre protecţia mediului înconjurător, despre beneficiile sportului pentru sănătate şi practicarea unui turism responsabil, care să permită şi generaţiilor viitoare să se bucure de o resursă inestimabilă, zăpada.

În România, ”Ziua Mondială a Zăpezii” va fi sărbătorită, pentru al patrulea an consecutiv, la Azuga, Buşteni, Sinaia, Predeal, pe Valea Prahovei, dar şi Cavnic, Ski Resort Transalpina, Poiana Braşov şi Vatra Dornei.

Ofertele de pe 18 ianuarie

În Buşteni, de exemplu, iubitorii sporturilor de munte sunt aşteptaţi pe pârtia Kalinderu din staţiune, unde copiii pot lua lecţii gratuite de schi, de la monitorii şcolii din Buşteni, potrivit ziarului Adevărul. De asemenea, copiii au şi intrare gratuită pe pârtie. Distracția nu este rezervată numai celor mici, astfel că adulţii pot participa, împreună cu cei mici, la concursuri cu premii sau jocuri pe zăpadă.

Lecţii gratuite de schi pentru copii vor fi şi la Azuga şi Predeal, iar la Vatra Dornei, copiii sunt aşteptaţi, tot gratuit, la snow tubing şi lecţii de snowboard.

Folosirea teleschiului pe pârtia Veveriţa, din Vatra Dornei, şi închirierea echipamentului de schi vor fi, de asemenea, fără costuri.

 Citește și: Preţuri derizorii. Unde este de trei ori mai ieftin să schiezi decât pe Valea Prahovei

 

 Citește și: Accident la schi, în Ceahlău: 112 NU a anunțat Salvamontul

 

 Citește și: TOP 5. Aplicații mobile pentru cei care merg la schi în România

 

Comments

comments

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*