Știm că ești îndrăgostit de munte și de natură. Știm, de asemenea, că-ți place să profiți de zilele libere pentru a te bucura de aerul curat de la mare altitudine. Știm că ești montaniard.

Însă montaniarzii se împart în mai multe categorii, de la cei minimaliști, care cară cu ei pe munte strictul necesar, la cei care nu se sfiesc să ducă în spinare tot felul de obiecte care să le facă șederea mai confortabilă.

Există, însă, și montaniarzi care știu să se distreze. Nu ne referim la persoanele obsedate de grătare „la pădure” și de muzica dată la maximum, ci la oamenii care privesc distracția la munte și altfel.

Iată 4 lucruri bizare care ar putea face oricând deliciul unei drumeții montane:

  1. Un binoclu cu night vision

Un binoclu cu nigh vision nu este doar un capriciu pentru cei care vor să se distreze la miez de noapte pe un platou montan. Un astfel de accesoriu poate deveni util și în cazul în care te rătăcești și te prinde noaptea pe traseu. Dacă vrei să te simți ca în filmele de acțiune și să vezi tot ce se întâmplă în fața ta la fel de bine ca în miezul zilei, un binoclu cu night vision este jucăria perfectă. În plus, un astfel de aparat este dotat cu o tehnologie foarte performantă care îți permite să rămâi nedetectat, iar aceste binocluri par desprinse din filmele SF.

 

2. Un altfel de binoclu

De astronomie te poți îndrăgosti nebunește la prima vedere, însă este mai mult decât un simplu foc de paie care dispare ca o pasiune efemeră. Astronomia e ca o căsnicie: riști să rămâi cu ea pentru tot restul vieții. Muntele este ideal pentru a observa stelele, deoarece poluarea luminoasă lipsește cu desăvârșire în unele zone. Ai nevoie, însă, de un telescop. Avem, însă, și o veste bună: prețurile telescoapelor sunt foarte accesibile, iar un astfel de telescop de foarte bună calitate, care mărește imaginea de câteva sute de ori, costă doar câteva sute de lei.

 

3. Un aragaz cu lemne

Știm, sună bizar, dar e amuzant. Dacă nu te poți desprinde de telefonul mobil, cineva s-a gândit la tine și pare să fi găsit un mix magic. Ce-i drept, punem utilitatea unui astfel de obiect sub semnul întrebării. Este vorba despre un aragaz cu lemne care transformă căldura în energie electrică și-ți permite să-ți încarci telefonul mobil în mijlocul naturii.

 

 

 

4. Un sac pentru spălat rufele și un sac pentru duș

Dacă vrei să petreci mai multe zile în natură, ai putea simți nevoia să faci duș. Iar dacă nu ai unde să faci duș, iar apa din pârâul din apropiere ți se pare prea rece, un astfel de sac ar putea fi binevenit. Are o capacitate de 10 litri de apă și poate fi agățat de o creangă. La fel de util ar putea fi și sacul de spălat rufe, deși…

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*