Un nou parc va fi deschis în Brașov, la finalul lunii august. Noul parc va fi amenajat în zona verde de lângă Direcția de Tineret și Sport.

Parcul va fi construit prin munca voluntară a membrilor Asociației pentru integrare Socială și Protecția Mediului ”Feed-Back”, prin Centrul de Voluntariat Brașov. Pentru amenajarea parcului în spațiul aflat, până nu demult, în paragină, voluntarii au recondiționat mobilierul urban deja existent și au adăugat piese noi, produse din materiale reciclabile.

Vizitatorii vor intra în contact, pe o alee, cu diferite texturi specifice muntelui, precum conuri de brad, frunziș, diferite tipuri de sol și pietre. Într-o altă zonă a parcului, vizitatorii vor găsi informații despre tipurile de plante și vor descoperi urme ale animalelor care trăiesc pe Tîmpa. Totodată, voluntarii vor amenaja și o grădină verticală, în care vor fi amplasate ghivece cu plante sezoniere.

„Amenajarea propriu-zisă a acestui spaţiu a început în ultima parte a lunii iunie, fiind implicaţi 42 de voluntari. În fiecare zi în care s-a lucrat, aici au fost, în medie, 10 persoane”, a declarat coordonatorul proiectului, Alina Năstase, conform brasovromania.net.

Până în prezent, proiectul a fost realizat în proporție de 65%.

 

   Citește și: Tiroliană de 2,1 km la Canionul 7 Scări, în Piatra Mare

 

   Citește și: O fotografie realizată de un român în Munții Rodnei, publicată de National Geographic

 

   Citește și: Pădurile virgine din România, în Patrimoniul Mondial al UNESCO

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*