Asociația Montană Carpați demarează, pentru al treilea an consecutiv, proiectul „Voluntar în Carpați”. Cei care doresc să contribuie la reabilitarea Munților Carpați se pot înscrie de acum.

Cei care doresc să se înscrie în proiectul „Voluntar în Carpați” o pot face prin intermediul ACESTUI FORMULAR. Doritorii trebuie să aibă 18 ani împliniți și să nu sufere de boli grav,e care se pot declanșa în urma depunerii unui efort mai mare. La sfârșitul activităților, voluntarii vor fi recunoscuți printr-un certificat nominal.

Ce veți face în cadrul proiectului

Perioada în care se vor desfășura acțiunile de reabilitare în Munții Carpați este 1 mai – 31 octombrie. Voluntarii vor restaura construcția de pe vârful Negoiu și a Monumentului Nerlinger din munții Făgăraș, vor instala unsprezece refugii noi în munții Vrancei și vor realiza acțiuni de remarcare în munţii Almăjului, Aninei, Făgăraşului, Locvei, Postăvaru, Semenicului și Vrancei. Informații suplimentare despre proiect puteți găsi pe carpați.org, pe măsură ce acestea vor fi publicate.

În 2014, proiectul „Voluntar în Carpați” a strâns aproximativ 300 de voluntari, care au refăcut marcaje pe 250 de kilometri de poteci în munții Godeanu, Lotrului, Făgărașului, Ciucaș și Vrancei. În anul 2013, 80 de voluntari au remarcat 15 trasee turistice în munții Fărăgaș, Lotru, Vrancea, pe o distanță de 130 de kilometri. În fapt, Asociația Montană Carpați organizează încă din 2008 activităţi (remarcări de trasee, recondiţionarea unor refugii, reparare de izvoare, reamenajarea unor podeţe) în munţii Bucegi, Buzăului, Călimani, Ciucaș, Făgăraşului, Godeanu, Iezer-Păpuşa, Leaota, Lotrului, Măcin, Vrancei.

De asemenea, puteți contribui la proiectul ”Voluntar în Carpați” și prin donații pe platforma Bursa Binelui. Puteți dona orice sumă peste 5 lei, fără să se perceapă comision. Bursa Binelui este un alt proiect important demarat de BCR, care reunește organizații și oameni doritori să investească în proiecte care să ajute comunitatea lor.

Citește și: Programul „Voluntar în Carpaţi”, finalist la Gala Națională a Voluntarilor

Citește și: Voluntariat 100%. Un parc pentru iubitorii muntelui va fi deschis în Brașov

Citește și: Asociația Montană Carpați cheamă voluntarii în Munții Ciucaș

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*