Sărbătorile vin cu surprize și pentru montaniarzi. Compania Tentsile a anunțat că, în ianuarie 2016, va lansa un nou cort în copac, pe care l-au botezat Flite și care va fi mai ușor și mai mic decât orice alt cort produs de companiei până în prezent.

Despre corturile în copaci ale companiei Tentsile au auzit cu toții. Devenite fenomen în lumea campingului, corturile suspendate în copaci par ideale pentru iubitorii de natură care vor să se bucure de dormitul la cort, dar să evite pământul ud, stâncile denivelate și viețuitoarele pădurilor.

Cu toate acestea, corturile lansate până în prezent erau deosebit de grele pentru drumeții care optează pentru vacanțele „cu casa-n spate”, unele dintre corturi cântărind și 45 de kilograme. Astfel că designerii companiei Tentsile s-au gândit să rezolve acest impediment și au venit cu un nou model de cort, mai mic, mai ușor și mai accesibil. Este vorba de Flite, un cort de două persoane, perfect pentru drumeții pe munte și în locuri greu accesibile, care îmbină protecția oferită de corturile în copaci cu portabilitatea hamacelor destinate campingului.

Specificațiile cortului Flite

Pe pagina de produs a companiei Tentsile au apărut și specificațiile modelului Flite, care va fi lansat în ianuarie 2016.

Timp de montare: 10 minute
Dimensiunile cortului atunci când este montat: 2.5 m x 3 m
Dimensiuni cortului atunci când este împachetat: 40 x 10 x 10 cm
Sisteme de tensionare: 1
Intrări: 2
Greutate: 2,2 kg
Rezistență la umezeală: 3.000 HH
Materiale: polyester impermeabil pentru flysheet și polyester-nylon pentru podeaua cortului
Capacitate: 2 adulți și bagajele lor
Greutatea maximă pe care o poate susține: 220 kg
Sezoane: 4
Culori: podeaua este gri deschis, dar flysheet-ul este diponibil în 5 variante de culoare (verde închis, verde deschis, portocaliu, gri închis și camuflaj)
Preț: 350 de dolari (dacă faceți comanda din România, atunci puteți beneficia de un discount de 10% prin folosirea codului TENTSILERO la plasarea comenzii)

Cortul poate fi precomandat începând cu data de 10 decembrie, iar livrarea se va face începând cu prima săptămână a anului 2016.

Cum arată concret Flite puteți afla din filmulețul de mai jos:

TENTSILE – FLITE SET UP GUIDE from SMN film on Vimeo.

Despre Tentsile 

Alex Shirley-Smith s-a născut în 1977, dintr-o mamă româncă și un tată englez. Stabilit în Londra, Alex și-a dorit de mic copil o casă în copac, inspirat de lumea imaginată de George Lucas în trilogia „Războiul Stelelor”. În 2002, Alex a realizat, cu gândul la pânzele de păianjen, un prototip al unei case în copac pliabile, chiar în livingul locuinței sale.

După zece ani și mai multe încercări, Alex și-a unit forțele cu designerul și inventatorul Kirk Kirchev, originar din Bulgaria. Împreună, în 2012, au dezvoltat primul cort supendat „Stingray”, iar un an mai târziu au început producția de serie. Așa s-a născut compania Tentsile, care produce un tip de cort revoluționar, care îmbină casele din copaci cu hamacele și promite să te scape de problemele pe care le-ai putea întâmpina pe munte: noroi, bolovani, insecte, șerpi și alte viețuitoare mai mari. Al doilea cort al companiei, „Connect”, a fost lansat în 2014, iar „Vista” a venit la începutul acestui an. Tot în 2015 a fost lansat și „Trillium”, singurul hamac care poate găzdui trei persoane. Despre corturile Tentsile am scris și AICI.

Mai multe detalii despre corturile Tentsile găsiți pe www.tentsile.ro sau pagina acestora de Facebook.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*