Ce ați spune dacă, într-o vacanță la munte, întreg tavanul camerei în care sunteți cazați s-ar prăbuși? Doi turiști au scăpat ca prin urechile acului de un incident ce le putea fi fatal.

La finalul săptămânii ce tocmai a trecut, un cuplu din Ploiești se afla în vacanță la schi, în Poiana Brașov. Cei doi se cazaseră la Hotelul Alpin, o unitate de cazare de patru stele. Numai că vacanța ploieștenilor s-a încheiat mai repede decât plănuiau. De îndată ce turiștii au ieșit pe ușa apartamentului, au auzit o bubuitură puternică. Au decis să se întoarcă în cameră să vadă ce s-a întâmplat. O mare parte din tavan se prăbușise. După incident, reprezenţii Hotelului Alpin le-au oferit turiştilor o altă cameră, gratuită, dar aceştia au refuzat.

Protecţia Consumatorului a declanşat o anchetă în această privință, iar din primele cercetări vina pare a  fi a firmei responsabile pentru construirea hotelului, care nu a fixat bine tavanul fals de placa de beton, după cum scriu cei de la Adevărul. Până la raportul final, camera a fost sigilată, dar se vor face verificări în tot hotelul pentru a se vedea dacă turiştii sunt sau nu în siguranţă.

„Deocamdată suntem în cercetare. A căzut o parte din tavan, pe o suprafaţă de câţiva metri pătraţi. Nu înţelegem nici noi cauza producerii acestui accident. Camera este momentan conservată pentru expertiza unei firme de specialitate. În funcţie de rezultatul anchetei, vom stabili cine se face vinovat, dar cel mai probabil este vina constructorului care a realizat lucrarea“, a declarat Sorin Susanu, şeful Protecţiei Consumatorului Braşov.

Mai jos aveți un film care arată pericolul la care au fost expuși cei doi turiști:

 Citește și: Hotelul de gheață de la Bâlea-Lac, în topul celor mai frumoase din lume

 

 Citește și: Straja: Accesul mașinilor în stațiune va fi interzis

 

 Citește și: Accident la schi, în Ceahlău: 112 NU a anunțat Salvamontul

 

Comments

comments

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*