Un snowboarder a fost surprins, pe 3 februarie, de o avalanșă, în timp ce cobora de pe Vârful Păpușa, în munții Parâng. Din fericire, tânărul a supraviețuit. Momentul impactului a fost înregistrat de camera pe care o avea atașată de cască. 

Sorin Radu este salvamonist voluntar și instructor de sporturi de iarnă, iar de săptămâna trecută se consideră un om cu adevărat norocos, după ce a scăpat ca prin minune dintr-o avalanșă, pe Vârful Păpușa, în județul Gorj. Dovadă stă filmulețul ”Avalanche Snowboarding Romania – 3 Feb 2015”, pe care l-a urcat pe Youtube.

”E prima și ultima avalanșă, sper, pe care o prind. În momentul în care mi-am dat seama ce se întâmplă, m-am gândit la rucsacurile speciale pe care le folosim la Salvamont, cu sistem ABS, care țin purtătorul la suprafața avalanșei. Am încercat să fac și eu același lucru, să mă țin la suprafață. În filmuleț se vede că, la un moment dat, cad în gol cam 3-4 metri și mă acoperă zăpada. Bine că am reușit să ies la suprafață din nou”, a povestit Sorin pentru eMunte.ro.

De asemenea, tânărul a mai adăugat că se antrena pe Vârful Păpușa pentru o competiție de freeride.

Sorin a reușit să filmeze întregul moment petrecut la altitudinea de 2.135 de metri, cu ajutorul camerei GoPro, pe care o avea atașată de cască. Imaginile sunt fascinante!

Filmulețul integral se află sub licența Storyful și poate fi găsit AICI.


Citește și: FOTO. Cele mai spectaculoase imagini de la schi și snowboarding din 2014

Citește și: RideOn Goggles: Primii ochelari cu realitate augmentată pentru sporturile de iarnă

Citește și: Ghidul primăvăraticului. Unde putem schia începând din martie

Comments

comments

8 Responses

 1. Andrei Colt

  daca e vorba de varful Papusa din Gorj, cum apare in articol, e situat in m-tii Parang. Varful omonim se afla in Retezat, care e in judetul Hunedoara. Lasand asta la o parte, cineva, acolo sus, il iubeste!

  Răspunde
 2. Sorin Radu

  1. Nu inteleg cum am declarat eu pentru emunte.ro, cand nu am fost contactat niciodata de cineva din partea website-ului.
  2. Folositi un material fara drepturi de autor pe website, care este supus unui acord de licensing, fara macar sa aveti un acord verbal, cel putin, sa nu vorbesc de acordul scris, care este obligatoriu in cadrul acestui material.

  Răspunde
  • Oana Căloiu

   Bună, Sorin!
   În cazul în care nu îți amintești, am vorbit cu tine la telefon. Dacă nu-ți amintești, pot, cu siguranță, să-ți ofert un document al rețelei de telefonie care atestă că noi doi am vorbit, atât în ceea ce privește declarația, cât și în privința filmulețului!

   Zi frumoasă!

   Răspunde
 3. Maria

  De Cind o conversatie la Telefon echivaleaza cu un acord in scris . Insulta la maxim si arroganta .

  Răspunde
  • Oana Căloiu

   Dragă Maria,
   Avem și acordul scris al lui Sorin. Situația a fost rezolvată elegant, nu ne-am gândit că e nevoie să venim aici cu comentarii de update. În plus, nimeni nu a folosit insulte sau nu a avut comportamente care să dea dovadă de ”arroganță”.

   Zi frumoasă!

   Răspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*