Google Street View a lansat primele imagini din regiunea Khumbu din Nepal. Puteți explora, de acum, munții Himalaya, dar și mănăstirile și casele șerpașilor, în mod virtual însă.

Imaginile din zona Khumbu au fost surprinse în primăvara anului trecut de către o echipă de la Google formată din 16 ingineri și dezvoltatori specialiști internaționali. Aceștia au fost ghidați de cunoscutul șerpaș Apa Sherpa, care a urcat pe Everest de 21 de ori, potrivit The Wall Street Journal. Cu ajutorul unui sistem de fotografiere care a cântărit 18 kilograme, Google a reușit să adune peste 45.000 de fotografii. Acestea au fost realizate pe parcursul a 61 de kilometri, începând din orașul Lukla până la Tabăra de Bază Everest, dar au fost fotografiate și zona râului Bhote Kosi și orașul Thame.

Ruta aleasă pentru imaginile Street View reprezintă cel mai utilizat traseu de către alpiniști, spre Tabăra de Bază Everest. Pe lângă această traiectorie, echipa Google a fotografiat și o serie de așezări culturale și rezidențiale din interior, prin metoda unghiului de 360 de grade, conform outsideonline.com.

Managerul de proiect, Raleigh Seamster, a declarat că aceste imagini au depășit limita jurnalismului, artei și a înțelegerii umane. Continuă prin a spune că cei de la Google au creat acest proiect pentru a oferi cunoștințe și resurse unor organizații non-profit precum Story Cicle și Fundația Apa Sherpa.

„Ei pot folosi aceste imagini și hărți pentru a-și vizualiza cauza, pentru a-și spune poveștile și pentru a împărtăși aceste locuri cu lumea întreagă prin Hărțile Google”, a explicat Seamster.

Puteți începe să explorați virtual Munții Himalaya de AICI. Mai jos găsiți un colaj video realizat de echipa Google, cu câteva peisaje surprinse în călătoria lor.

Citește și: VIDEO. Cum se văd Munții Himalaya din elicopter

Citește și: #ManasluNorth: Alpinistul Horia Colibășanu, către o premieră mondială

Citește și: FOTO. Un altfel de Everest: Base Camp, printre mănăstiri, iaci și avioane

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*