Cel mai periculos traseu montan din lume se află, contrar tuturor așteptărilor noastre, pe muntele Huashan din China, la doar 2.000 de metri altitudine. Pe traseul din Huashan își pierd viața, anual, peste 100 de turiști. Asta înseamnă că un turist cade în prăpastie la fiecare trei sau patru zile.

Traseul poate fi parcurs lejer în prima parte, datorită scărilor săpate în stâncă. Progresiv, însă, drumeția va înainta cu dificultate, pentru că ”potecile” sunt fie scări foarte abrupte, fie pasarele înguste, din lemn, suspendate în stâncă. Traseul are și secțiuni fără scări și pasarele, iar drumeții trebuie să folosească punți de sprijin săpate în stâncă și, obligatoriu, asigurarea prin corzi.

Cu toate acestea, există turiști care, din teribilism, renunță la corzile de asigurare și își riscă viața pentru un filmuleț care să te țină cu sufletul la gură sau pentru câteva fotografii menite să-i uimească pe cei de pe rețelele de socializare.

Exact asta face și Mark Laurence, ”eroul” clipului de mai jos, care a decis să-şi desprindă hamul de coardă şi să meargă liber pe poteca îngustă. Noi nu vă sfătuim să faceți, vreodată, ca el.

 

   Citește și: FOTO. Cum arată cel mai periculos traseu de drumeție din lume unde mor, anual, 100 de turiști

 

   Citește și: FOTO din categoria ”AȘA NU!”. Trei tipuri de drumeți inconștienți

 

   Citește și: TOP 5: Aplicații pentru drumeții montane

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*