Marcel Hirscher, cvadruplu campion mondial de schi alpin, a realizat un proiect pe cât de spectaculos, pe atât de prietenos cu mediul: o cursă pe o pârtie invadată de culori 100% naturale.

Pe data de 24 martie, o pantă abruptă din Reiteralm, Austria, a devenit locul perfect pentru ca Marcel Hirscher să treacă printr-o nouă experiență explozivă, la propriu. Schiorul a ”pictat” pârtia, prin doborârea stâlpișorilor care erau umpluți cu vopsea-pulbere de diferite culori.

„A fost o experiență suprarealistă, pur și simplu uimitoare! Nu am putut schia cu viteză cum fac în mod normal în curse, chiar dacă traseul a fost foarte abrupt în prima parte, până la 75% înclinație”, mărturisește Hirscher, conform redbull.com.

Campionul mondial a mai spus că experiența a reprezentat și o provocare, deoarece la fiecare doborâre a unui stâlpișor orbea pentru câteva fracțiuni de secundă, din cauza pulberii.

„Într-un moment schiezi printr-o ceață densă de albastru și galben, în următoarea clipă ai din nou o vedere absolut clară”, a declarat schiorul austriac.

”Skiing in Colour”

Demonstrația colorată de schi a lui Hirscher face parte dintr-un proiect intitulat ”Skiing in Colour”. Toate materialele folosite pentru acest proiect au fost 100% naturale, iar evenimentul a fost pus în practică după obținerea acordului de la autoritățile locale. Respectul pentru mediul înconjurător a reprezentat o prioritate pentru echipa schiorului, potrivit skiracing.com.

„Am vrut să aducem ceva nou și fain în schi, dar și să creăm imagini de neuitat”, a declarat sportivul.

Culorile puternice împrăștiate pe zăpada curată au creat un efect uluitor:

Citește și: FOTO. Cele mai spectaculoase imagini de la schi și snowboarding din 2014

Citește și: Sonia Drăgan, prima femeie din România care va escalada Mont Blanc pe schiuri

Citește și: Schioarea Lindsay Vonn, record de victorii în Cupa Mondială

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*