Sportivul Eric Barone, denumit și Baronul Roșu, a stabilit un nou record mondial de viteză, la ciclism pe zăpadă. Francezul a ales ca locație un complex turistic din Vars, din Alpii Francezi.

Evenimentul a avut loc duminică, la limita dintre Franța și Italia. Francezul în vârstă de 55 ani a reușit performanța de a merge cu bicicleta cu o viteză de 223,5 kilometri la oră, pe o pantă abruptă, acoperită de zăpadă. Și nu cu orice fel de bicicletă. Bronul Roșu a stabilit recordul mondial cu o bicicletă de munte cu o aerodinamică îmbunătățită, conform greatnews.ro.

Pentru Eric, stabilirea unui nou record mondial cu bicicleta nu este o noutate. Sportivul a reușit acest lucru pentru prima dată în 1994, tot pe zăpadă, când a bătut recordul lui Christian Taillefer. O altă realizare importantă a francezului a avut loc în 2001, când a coborât pe vulcanul Cerro Negro din Nicaragua, dar de această data pe o pantă plină de pietriș. Viteza pe care a atins-o atunci a fost de 172 de kilometri la oră.

De-a lungul întregii sale cariere, Eric Barone a coborât pe pantele Muntelui Fuji din Japonia, Etna și Stromboli din Sicilia, Mauna Kea și Kilauea din Hawaii, Nevada de Toluca în Mexic și 20 de vulcani din Nicaragua. Eric Barone este supranumit Baronul Roșu pentru costumul special pe care îl poartă în competiții.

Întreaga sa coborâre este surprinsă în imaginile de mai jos.

 Citește și: VIDEO. Record mondial: cel mai lung backflip din istorie

Citește și: Kilian Jornet stabilește un nou record mondial pe McKinley

Citește și: Trupa de șoc! Cine sunt cei mai tari sportivi de aventură din lume (II)

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*