Un sportiv american a trecut, într-o zi ploioasă de octombrie, prin spaima vieții lui. În timp ce escalada Naked Truth (5.9) la Eagle Falls, în nordul New York-ului, sportivul a alunecat și a căzut din perete. Momentul fatal al contactului cu solul a fost, însă, evitat în ultima clipă.

La începutul lunii octombrie, John a mers, alături de câțiva prieteni, să escaladeze Naked Truth, la Eagle Falls. Încurajat de prieteni, John urca spre vârful peretului. La un moment dat, și-a pierdut aderența și a căzut. „Norocul” lui John a fost că unul dintre partenerii săi de escaladă l-a prins de mână chiar la baza peretelui, astfel că sportivul a scăpat de impactul mortal și s-a ales doar cu o sperietură zdravănă. Dacă unii dintre noi ar fi încremenit de spaimă, John a preferat să râdă și să se bucure de „aventură”, după care și-a reluat antrenamentul.

Toată întâmplarea a fost filmată de Matthew Rhodin, unul dintre partenerii lui John. Videoclipul a ajuns pe internet sub denumirea de „John’s Whip” și a devenit în scurt timp viral. Iar comentariile cu privire la greșelile care au dus la căzătura aproape fatală nu au întârziat să apară.

Pe de o parte, unii susțin că greșeala este a celui care trebuia să-l asigure, la baza peretelui, pe John, întrucât, dacă acesta și-ar fi îndeplinit sarcinile așa cum trebuia, americanul nu ar fi căzut în gol atât de mult. Pe de altă parte, Matthew Rhodin a povestit, pentru Rock and Ice, că John și-ar fi pierdut aderența în timpul unei prize din cauza ploii.

Mai jos aveți videoclipul:

Citește și: VIDEO AMUZANT. Ce se poate întâmpla când mergi la escaladă cu toți prietenii tăi

Citește și: VIDEO. Cum a fost stabilit cel mai dificil traseu de escaladă din lume

Citește și: Câte calorii arzi în timpul drumețiilor montane și al sesiunilor de escaladă

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*