În timp ce iubitorii de bouldering au avut parte de un spectacol de zile mari la Munchen, turiștii care au ales să-și petreacă timpul liber pe potecile montane din Colorado, SUA, și-au riscat viața din cauza câinilor care păzesc turmele de oi.

Câștigătorii Campionatului Mondial de Bouldering 

Orașul german Munchen a găzduit, pe 23 august, Campionatul Mondial de Bouldering 2014. În etapa finală au ajuns cei mai buni 12 sportivi din acest an, 6 bărbați și 6 femei, care și-au demonstrat forța și tehnica în fața a peste 6.000 de spectatori.

Podiumul a fost ocupat, la categoria masculin, de cehul Adam Ondra, slovenul Jernej Kruder și germanul Jan Hojer,. La categoria feminin, aurul a fost câștigat de nemțoaica  Juliane Wurm, urmată, în ordine, de americanca Alex Puccio și de nipona Akiyo Noguchi. Mai multe detalii puteți găsi AICI.

Câinii de la stână, spaimă anuală pentru turiști

Din anul 2009, iubitorii de munte preferă să evite traseele montane din Colorado, de teama câinilor Akbash, care păzesc stânile ciobanilor din regiune. Câinii sunt foarte agresivi, însă oierii susțin că sunt pașnici și că nu atacă drumeții sau bicliștii. Cu toate acestea, au existat numeroase plângeri, în care iubitorii de munte acuzau că au fost mușcați de câini, uneori până la mutilare.

În ciuda reclamațiilor depuse de-a lungul anilor la Biroul pentru Gestionarea Terenurilor și a Serviciului Forestier din Colorado, autoritățile locale nu au făcut nimic concret pentru a remedia situația. Astfel, o localnică de 68 de ani a început o amplă campanie de convingere a autorităților, somate să intervină pentru ca oierii să nu mai lase câinii liberi, potrivit denverpost.com.

Reprezentanții Biroului spun că problema se va rezolva în următoarea lună, când oile vor fi aduse la poalele munților. Însă, în primăvara anului viitor, când ciobanii vor urca, din nou, cu oile în zonele înalte ale statului american, singurul ”ajutor” pentru turiști vor fi pliantele de avertizare asupra unui posibil atac din partea câinilor.

 

   Citește și: VIDEO. Cum a reușit Beat Kammerlander, în 1999, cea mai dificilă cățărare fără coardă din istorie

 

   Citește și: VIDEO. Cum a fost stabilit cel mai dificil traseu de escaladă din lume

 

   Citește și: FOTO. Cât de sexy sunt considerate sportivele care practică escalada

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*