Suntem români, deci goana după chilipiruri se află, cumva, în ADN-ul nostru. Am auzit, de multe ori, ideea conform căreia drumețiile montane nu sunt tocmai „ieftine” și că echipamentele de calitate costă o avere, așa că mai bine te îmbraci cu ce ai, important e să te plimbi la aer curat. Parțial adevărat. Este important să te plimbi la aer curat, însă echipamentul de calitate are rolul său. În plus, nu întotdeauna trebuie să simți că trebuie să-ți vinzi un rinichi pentru un rucsac care să te țină 10 ani.

Așa că avem câteva sfaturi pentru tine despre cum și unde găsești echipamente ieftine de munte. Iar aici ai două posibilități:

  1. Le cumperi noi

Dacă le cumperi noi, ai nevoie de magazine cu prețuri mici sau de magazine cu prețuri la reducere. Fiecare dintre noi știe cel puțin un magazin unde găsești, de regulă, produse ieftine, iar unele dintre aceste produse pot fi chiar foarte bune pentru nevoile noastre. Însă există șanse mai mari să găsești produse foarte bune în magazinele cu prețuri la reducere, ale căror produse de bună calitate se află în lichidare de stoc.

Spre exemplu, multe dintre aceste rucsacuri de munte au prețuri mai mici cu aproape 50% în această perioadă. Navigând pe același site, am descoperit inclusiv benzi de alergare electrice cu prețuri reduse cu până la 47%. Se apropie perioada în care lumea o să reînceapă să alerge prin parc, așa că, dacă știi c-o să ai nevoie, la un moment dat (poate chiar în tot timpul anului, dacă nu ai un parc foarte aproape de casă) de o astfel de bandă care te poate ajuta în antrenamentele tale pentru drumeții, acum este un bun moment să faci o investiție. Tu știi cel mai bine care sunt nevoile tale.

Te-ai putea orienta și către modele mai vechi de produse. Modelele noi de piese de echipament pot veni într-o serie inedită de culori, cu mai multe buzunare sau cu promisiuni legate, de obidei, de rațiunile de markekting. Calitățile produselor sunt, însă, de cele mai multe ori, asemănătoare cu cele din anii precedenți. E ca în cazul telefoanelor mobile. Ultimul model costă aproape dublu față de cel de anul trecut, dar încă n-a învățat să facă și cartofi prăjiți, vorba aia…

Încă un sfat: cumpără online. Spre deosebire de magazinele obișnuite, magazinele online nu au cheltuieli de logistică atât de mari (ca plata unei chirii în centrul orașului), pe care să fie nevoiți să le adauge la valoarea produselor. Iar ca să fii sigur că site-ul de pe care cumperi este serios, întreabă-ți cunoscuții ce părere au despre magazinul online, dacă au cumpărat produse de acolo și dacă acestea s-au ridicat la înălțimea așteptărilor lor. Și citește review-urile! În plus, verifică dacă, între condițiile livrării, există și posibilitatea de a returna/înlocui produsul, în cazul în care acesta vine cu defecte sau măsura nu ți se potrivește. Și nu uita să urmărești ofertele. Eventual, abonează-te la newsletter-urile magazinelor online.

2. Le cumperi la mâna a doua

Poți cumpăra aproape orice din magazinele cu produse second hand sau de pe diferite site-uri de vânzări produse, cu o singură excepție: bocancii de munte. Aceștia reprezintă, din punctul nostru de vedere, cea mai importantă piesă de echipament pentru drumețiile montane, deoarece asigură aderența, te ajută să-ți păstrezi piciorul uscat, iar perechea potrivită previne apariția bășicilor.

Nu uita că magazinele second hand cu echipamente de munte sunt numai pentru cunoscători. Dacă știi ce ți-ar putea folosi și, mai mult, dacă știi la ce să te uiți când intri într-un astfel de magazin, s-ar putea să te alegi cu câteva piese de echipament excelente, la un preț foarte, foarte bun.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*