Un refugiu montan de supravieţuire, în masivul Godeanu! Primul refugiu montan de supravieţuire din judeţul Gorj va fi montat, începând de vineri şi până duminică, a declarat joi, pentru Agerpres, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din România (ANSMR) şi şef al Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu.

Refugiul va fi amplasat într-una dintre cele mai izolate zone montane din ţară.

„Începând de mâine, în masivul Godeanu, se începe amplasarea unui refugiu montan de supravieţuire. Refugiul se montează într-o zonă izolată şi este menit să asigure supravieţuirea turiştilor aflaţi în dificultate. Este achiziţionat cu sprijinul unui sponsor, e realizat din materiale prietenoase cu natura, pentru că va fi pus la limita a două parcuri naţionale, Retezat şi Domogled-Valea Cernei. La amplasarea lui vor participa salvamontiştii din Gorj şi Hunedoara, rangerii de la cele două parcuri naţionale, iubitori ai naturii care au dorit să participe la acest frumos eveniment. În premieră, un sponsor ne asigură alimentele care vor fi lăsate în refugiu pe timp de iarnă, astfel ferim oamenii nu numai de intemperiile naturii, dar dacă nu mai au alimente vor putea să găsească acolo”, a precizat Sabin Cornoiu.

Refugiul va fi montat de 20 de persoane, iar de luni, acesta va fi funcțional.

„Refugiul va fi dotat cu priciuri, cu loc de preparat şi de servit masa, cu loc pentru uscat hainele. Noi sperăm să fie un exemplu de urmat şi să montăm cât mai multe de acest gen în munţii României, astfel încât să mărim şansa de supravieţuire a persoanelor aflate în dificultate pe munte. E primul refugiu de salvare montană din Gorj şi primul refugiu din masivul Godeanu, Godeanu fiind una dintre cele mai izolate zone montane din ţară. Participă 20 de persoane, iar de luni refugiul va fi funcţional”, a adăugat Sabin Cornoiu.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*