Un traseu tematic și un popas de unde poate fi privită, de sus, Țara Bârsei, vor fi reamenajate de Regia Pădurilor Kronstadt și Salvamontul Brașov pe Drumul Roșu, care urcă din Poiana Brașov spre Vârful Postăvaru.

Un reprezentant al Regiei Pădurilor Kronstadt a declarat, pentru eMunte.ro, că, în funcție de vreme, lucrările vor fi gata până la sfârșitul anului 2014. ”La popas se lucrează, va fi gata destul de repede, pentru că nu este foarte mult de lucru. La trase, e mai dificil, pentru că are o lungime destul de mare”, a declarat reprezentantul Regiei.

De asemenea, lucrările sunt finanțate în totalitate de către Regie. ”Nu pot să vă spun o sumă exactă, pentru că nu am cifrele, dar nu este o investiție foarte mare”, a mai declarat reprezentantul Regiei Pădurilor Kronstadt.

Traseul tematic va fi dedicat în special copiilor. „Traseul turistic tematic va pleca din Poiana Braşov, va trece pe la refugiul Carol Lehmann, Peştera de Lapte – care se va putea vizita, cu sosire înapoi în Poiana Braşov. Pe traseul respectiv vor fi panouri informative legate de floră şi faună. Vor fi descrise speciile de animale care trăiesc în masivul Postăvaru, florile, ciupercile, urme de animale făcute în gips, pentru ca orice copil să vadă cum arată aceste urme”, a declarat, pentru bzb.ro, șeful Serviciului Salvamont Brașov, Alexandru Ferencz.

La jumătatea traseului, turiștii vor putea poposi lângă Prăpastia Lupului, de unde sunt vizibile Tâmpa, Râşnovul și cetatea cu același nume, Cristianul, Măgura Codlei şi Vulcanul. În plus, în zilele senine, turiștii pot vedea Munții Făgăraș și zona Bod-Feldioara.

În locul de popas, primele amenajări au fost făcute încă din 1930, de către de Siebenburgischer Karpathen Verein (Asociaţia Carpatină Transilvană).  După amenajare, însă, popasul va oferi o priveliște mult mai amplă, iar balustrada va fi extinsă deasupra întregii Prăpăstii a Lupului.

 

   Citește și: Tiroliană de 2,1 km la Canionul 7 Scări, în Piatra Mare

 

   Citește și: O fotografie realizată de un român în Munții Rodnei, publicată de National Geographic

 

   Citește și: Pădurile virgine din România, în Patrimoniul Mondial al UNESCO

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*