Un nou traseu a fost marcat în Munții Piatra Craiului. Traseul face legătura între Prăpastiile Zărneștilor și Cabana Curmătura, este marcat cu punct galben și este considerat ca fiind un traseu tematic, pentru copii.

”În urmă cu două săptămâni am marcat un traseu nou, un traseu pe care noi l-am înființat mai demult ca traseu tematic, în special pentru copii (…). Mai are și câteva panouri vechi din amenajarea trecută, pe care o să le reînnoim și o să le folosim la fel, ca traseu tematic pentru copii”, a declarat, la RFI, preşedintele Asociaţiei Administraţiilor de Arii Naturale Protejate (AAANP) şi director al Administraţiei Parcului Naţional Piatra Craiului, Mircea Vergheleț.

Totodată, Mircea Vergheleț a adăugat că se poartă discuții cu Salvamontul pentru omologarea și marcarea unui alt traseu, însă nu a dorit să ofere alte detalii.

În plus, pentru a marca 10 ani de activitate a principalelor administrații de parc, AAANP a lansat o campanie de conștientizare publică care se va încheia cu o petiție on-line, numită ”Legalizăm dependența de natură”.

Mircea Vergheleț a mai spus că a fost obținut avizul pentru refacerea unui refugiu prăbușit în Parcul Național Piatra Craiului.

 

29a   Citește și: Trasee montane din România

 

29b   Citește și: 5 reguli de împachetare eficientă a lucrurilor în rucsac

 

29c   Citește și: De ce să NU porți bumbac atunci când mergi la munte

 

 

Comments

comments

One Response

  1. Comanescu Roxana

    Buna ziua. Sper din inima sa fie vorba de refacerea refugiului Craita, de marcarea traseelor care au fost ‘marcate’ cu momai… si sa nu fie inchis parcul pentru a avea ei acces si mana libera la taierea padurii dupa bunul lor plac. E strigator la cer… dupa atatia ani in care am facut curat (si o sa facem in continuare – voluntariat) si am marcat trasee montane… sa ne fie limitat accesul. Atunci e doar un slogan si nimic mi mult ‘Legalizam dependenta de natura’!?!?

    Răspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*