Un maratonist amator a fost atacat de o ursoaică în cursul zilei de 3 mai, la intrarea în Predeal dinspre Azuga. Bărbatul în vârstă de 36 de ani are leziuni la nivelul antebrațului, a piciorului și a urechii.

Maratonistul și câinele său își desfășurau antrenamentele pe un drum forestier, când s-au întâlnit cu ursoaica şi cei doi pui ai acesteia. Cu toate că încă nu a fost găsit un motiv pentru care ursoaica l-a atacat pe bărbat, vânătorii sunt de părere că aceasta s-a simțit amenințată de câine.

„Presupunem că animalul a fost stârnit de către câine, iar ursoaica a ripostat. Având puii dupa ea, aceasta l-a atacat. Noi vom monitoriza animalul, vom monitoriza foarte atent zona cu scopul de a preveni alte incidente”, a declarat Cosmin Dida, de la Regia Pădurilor Kronstadt, potrivit Știrile Pro TV.

După atac, maratonistul a avut puterea să sune la 112. Rănit la spate, mâini și picioare, sportivul a fost imediat transportat la Spitalul Județean Brașov, iar luni a fost operat. În acest moment, el este în afara oricărui pericol, dar recuperarea va fi una de lungă durată.

Zona unde a avut loc atacul este patrulată de pădurari. Dacă ursoaica va apărea din nou și va fi tot agresivă, ea va fi mutată cu tot cu pui din pădure.

Cum trebuie să procedăm în astfel de situații?

Vânătorii avertizează asupra faptului că urșii sunt mai agresivi în această perioadă, în special ursoaicele cu pui. De asemenea, jandarmii oferă câteva sfaturi pentru cei care frecventează traseele montane. Trebuie să nu fie singuri, să nu hrănească animalele sălbatice, să nu se abată de la drumul marcat, să nu consume alcool și să informeze cabanierul cu privire la traseul pe care îl aleg.

Citește și: FOTO. Caprele de munte sfidează legile gravitației

Citește și: FOTO. Pisica Millie, o felină alpinistă

Citește și: Școala de Câini de Avalanșă din România: Vreni, primul câine brevetat

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*