Un alpinist francez, răpit în Algeria, a fost decapitat de o grupare teroristă afiliată Statului Islamic, după ce Parisul a respins ultimatumul de 24 de ore pentru încetarea raidurilor aeriene asupra pozițiilor ISIS din Irak.

Gruparea teroristă Jund al-Khilifa (Soldații Califatului), care s-a despărțit de Al Qaeda și a jurat credință Statului Islamic în urmă cu două săptămâni, a postat o înregistrare video, numită ”Mesaj de sânge pentru Guvernul francez”, în care a prezentat executarea ostaticului, conform AFP. Anunţul despre decapitarea francezului a venit după ce premierul Manuel Valls a asigurat că Franţa va continua bombardamentele împotriva ISIS „atât timp cât este necesar”.  

Herve Gourdel, care era ghid montan în Alpii Francezi, a fost răpit, duminică noaptea, în timpul unei drumeții în munții Djura Djura, aflați la est de Alger, capitala Algeriei. Algerienii care îl însoțeau au fost eliberați, conform The Huffington Post.

Gourdel, fotograf împătimit, s-a arătat foarte încântat, pe pagina sa de Facebook, de excursia în regiunea montană din apropierea Algerului. Zona respectivă, împânzită de văi și de peșteri adânci, a devenit și un ultim refugiu pentru islamiștii extremiști din nordul Algeriei, care s-au opus guvernului încă din anii ’90.

Aceasta a fost cea de-a patra decapitare a unui cetățean occidental, începând de la data de 19 august și până în prezent. Alte trei persoane, un britanic și doi americani, au fost decapitate de membrii grupării teroriste ISIS.

Francezii au devenit una dintre țintele preferate ale extremiștilor islamici de peste tot din lume, din mai multe motive: implicarea Franței în campaniile împotriva militanților afiliați Al Qaeda din Mali, implicarea statului francez în intervenția NATO din Afganistan, precum și interzicerea purtării vălului islamic în spațiul public francez.

 

   Citește și: FOTO. Cele mai periculoase trasee montane din lume, pe care copiii merg la școală

 

   Citește și: “Glampingul”, noua modă din Franța

 

   Citește și: FOTO. Cum arată cel mai periculos traseu de drumeție din lume unde mor, anual, 100 de turiști

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*