Există două tipuri de iubitori de munte: cei care o iau la pas, în drumeții pe trasee montane, și preferă comuniunea cu natura într-un weekend petrecut la înălțime, dar și cei care caută un minimum de confort atunci când merg la munte.

Aceștia din urmă se împart, la rândul lor, în două categorii: cei care nu se aventurează prea departe de hotel, dar le place priveliștea munților și aerul curat, și cei care campează în natură, nu prea departe de mașină, și se bucură câteva zile de liniște și de susurul apei.

Cu toții iubesc muntele, însă fiecare își găsește dragostea altfel.

Fiecare pasionat de camping are nevoile sale în materie de obiecte care-i fac viața ușoară. Noi ne încadrăm, mai degrabă, în tipologia drumețului, indiferent dacă mergem pe munte pentru două-trei zile sau pentru o singură zi, că stăm la cort sau că dormim la cabană, așa că am întrebat amici amatori de camping (știți voi, acele întrebări pe care le punem cunoscuților noștri, pentru a afla, de la ei, sfaturi și ponturi) care a fost, pentru ei, ultimul obiect care le-a oferit o revelație după ce l-au folosit. Căci termosuri avem toți.

Ioana (44 de ani): Încărcător solar

„Ultimul… Hm… Cred că ultima chestie pe care mi-am luat-o cu mine când am mers la munte a fost un încărcător solar și chiar mi-a făcut viața frumoasă. Oricum, am ținut telefonul mai mult închis decât deschis, dar nu aveam unde să încarc bateria. Aveam și baterie externă, dar am stat o săptămână acolo și încărcătorul ăla solar chiar și-a făcut treaba. Probabil aș fi devenit anxioasă dacă n-aș mai fi avut deloc baterie. Probabil aș fi vrut să scurtăm șederea. Așa, n-a fost cazul”

Citește și: Ce haine iei direct pe piele. Materiale și carateristici

Johnny (41 de ani): Un hamac

„Dacă merg undeva, mie-mi place să mă simt bine. Să ne-nțelegem, sunt om de cort, dar și în cort îmi place să mă simt bine, așa că mi-am luat un cort cu tot ce trebuie, ventilație optimă, rezistență etc. În fine. Ultima chestie pe care mi-am luat-o a fost un hamac, c-am mers la munte câteva zile, am campat în pădure și mi-am fixat hamacul între doi copaci. L-am cărat cu spatele, dar a meritat, c-am stat în el câte o jumătate de zi, am citit, am ascultat susurul apei care curgea în zonă, mi-am făcut damblaua”

Gabi (34 de ani): Set cu tigaie, căniță etc

„Ultima chestie am luat-o acum 5-6 ani, un set din ăla cu tigaie și căniță etc, super ușurele, și am putut să profit mai bine de mini-aragaz”

Romina (29 de ani): Un mini-aragaz portabil

„Sună ciudat că pentru mine e o revelație ceva ce pentru alții e o chestiune basic, dar chiar n-am mai luat cu mine o butelie portabilă pe care să o folosesc să-mi fac și eu o cafea sau să încălzesc o supă la plic. Ultima oară am avut așa ceva la mine și-a fost mișto. Nu mă judecați”

Răzvan (39 de ani): O folie anti-UV pentru cort

„Știi cum e să te trezești dimineața, puțin mahmur, cu dureri de cap, pentru că ți s-a încins cortul prea tare? Evident că toată lumea știe. Iar pentru mine a fost o revelație când mi-am luat, la începutul verii, o folie anti-UV pentru cort. Diminețile sunt mai lungi, mai odihnitoare și la temperaturi normale”

Citește și: Rucsacul nu trebuie să fie mai greu de atât! Care este greutatea ideală, în funcție de corpul tău

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*