Trei tineri din Ploiești vor pleca în expediție pe muntele Kilimanjaro, cu scopul de a susține înființarea unui centru de tineret, în orașul lor natal. Ascensiunea va avea loc în perioada 10-16 iulie.

Andrei Rădulescu, Răzvan Drăghici și Delia Popescu se vor întrece pe ei înșiși într-o provocare la înălțime. Cei trei iubitori ai muntelui au decis să escaladeze muntele Kilimanjaro (5.895 metri), din Tanzania, și adună, cu această ocazie, fonduri pentru asociația ”Un strop de fericire”, din Ploiești. Toți banii vor fi donați asociației, care va înființa un centru pentru tineri – Youth Hub AUSF, de care se vor bucura atât voluntarii, cât și elevii și studenții cu potențial mare, dar fără posibilități financiare.

„Încercăm, prin expediţie, să producem o schimbare a percepţiei asupra tinerilor şi să atragem atenţia comunităţii în ceea ce îi priveşte“, a spus Răzvan Drăghici.

Cei trei tineri care urmează să urce pe muntele Kilimanjaro, sunt pregătiți atât fizic, cât și psihic. Cu toate că este prima experiență pe un vârf atât de înalt, ploieștenii sunt conștienți de dificultățile cu care se vor confrunta, începând cu temperaturile extrem de schimbătoare. De asemenea, cei trei și-au realizat vaccinurile necesare și au ales ghizii, suportul local și restul echipei.

Asociația „Un strop de fericire ”, un real sprijin pentru tinerii din Ploiești

Asociația ”Un strop de fericire” ajută tinerii prin organizarea unor activități sportive, educaționale și workshop-uri. Din păcate, ei nu au un spațiu permanent unde să își desfășoare aceste activități. 200 de liceeni din Ploiești, Băicoi, Vălenii de Munte și Bușteni lucrează ca voluntari în această asociație. Scopul lor a devenit  susținerea altor tineri, care nu au posibilități financiare și acces la resurse. Aceștia participă la lecții de pregătire pentru examene, la workshop-uri de orientare în carieră, cursuri de limbi străine, dar și ateliere hand-made. Dacă vreți să aflați mai multe despre activitățile organizate de voluntari și cum îi puteți ajuta, puteți intra pe pagina lor de Facebook, Asoc. ”Un strop de fericire”.

„O casă a tinerilor este esenţială atât pentru voluntarii din asociaţie cât şi pentru beneficiarii acesteia, majoritar copii cu foarte mare potenţial, dar cu şanse reduse de a reuşi, şcolar şi profesional, în lipsa unui ajutor concret”, a mărturisit Andrei Rădulescu.

Toate fondurile strânse de cei trei ploieșteni vor fi donate centrului de tineri. Acesta este mesajul pe care îl transmit Răzvan, Andrei și Delia potențialilor sponsori, cărora le va fi dusă imaginea pe muntele Kilimanjaro, potrivit Adevărul.

„Ne-am propus să atragem fondurile înainte de a pleca. Până la urmă, printr-un astfel de gest, vor ajuta copii aflaţi în dificultate, şi, pe termen lung, întreaga comunitate din Ploieşti“, a declarat Răzvan.

 

Citește și: Expediția ”Kilimanjaro for Hope”: Casă pentru o mamă cu șapte copii

Citește și: Expediție românească pe Mont Blanc, pentru susținerea copiilor bolnavi de cancer

Citește și: Expediție românească pe Annapurna, o premieră pentru țara noastră

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*