Dacă cele mai frumoase peisaje din România sunt cele pe care le vedem de pe bicicletă, atunci Alexandru Grecu, Cristi Soare, Ruxandra Bunea și Irina Ifrim sunt patru tineri norocoși. Cei patru au pornit, pe 18 iulie, într-o aventură pe două roți, pe un traseu de 2.500 de kilometri. 

Poate că, până în această vară, nu ați auzit de Alexandru Grecu, Cristi Soare, Ruxandra Bunea și Irina Ifrim. Dacă, totuși, vă întrebați ce fac cei patru, atunci trebuie să aflați că sunt cicliști amatori, și-au luat o lună de concediu și au pedalat aproape 2.500 de kilometri, ca să traseze cel mai mare desen pe GPS din România. Mai exact, cicliștii au răspuns la provocarea Ciuc Natur Radler, de promovare a unui stil de viață activ, și „desenează” cu bicicletele o lămâie cât o țară.

Pe 18 iulie, cei patru s-au urcat pe MTB-uri și au pledalat spre Bacău, Piatra Neamț, Cluj-Napoca, Miercurea Ciuc, Arad și Timișoara, cât și pe porțiuni de drum care le-au testat anduranța, cum sunt trecerile prin munți, drumurile forestiere, albiile râurilor sau văile izolate. Ceahlău, Apuseni, Făgăraș sau Călimani sunt doar câteva dintre zonele montane pe care cicliștii le-au parcurs.

De-a lungul aventurii, Alexandru, Cristi, Ruxandra și Irina au avut mai mulți parteneri de pedalat. Până acum, peste 250 de cicliști s-au alăturat inițiativei, pedalând alături de cei patru pe anumite porțiuni de traseu. De asemenea, comunitățile locale de cicliști din Cluj-Napoca și Timișoara au participat și ele la „desenarea” lămâii, prin pedalarea a 40-50 de kilometri. Totodată, printre cei care au spijinit demersul celor patru s-a aflat și ciclistul Eduard Carol Novak, care a fost alături de Alexandru, Cristi, Ruxandra și Irina pe șosea, dar și moral, oferindu-le sfaturi folositoare despre hidratare și spiritul de echipă.

În medie, participanții au parcurs 80-90 de kilometri zilnic. Una dintre cele mai mari dificultăți cu care s-au confruntat cei patru a fost căldura, însă au avut grijă să se hidrateze și să se monitorizeze constant, au declarat pentru eMunte.ro organizatorii. O altă provocare pe care au întâmpinat-o cicliștii a fost traseul dintre Mureșenii Bârgăului și Budacu de Sus, lângă Bistrița.

„A fost cel mai tehnic traseu, cu o cățărare de 12 kilometri și o diferentă de nivel de 1.210 metri, prin bolovani, nisip și apă”, au adăugat aceștia.

În prezent, cicliștii se află în apropiere de Râmnicu Vâlcea, iar „desenul” lămâii este aproape terminat. Puteți urmări live parcursul celor patru AICI. Pe 15 august, aventura celor patru cicliști va ajunge la linia de finish, în același loc de unde au plecat, adică Parcul Herăstrău, din București. Pe scurt, o aventură de promovare a stilului de viață activ, cu 2.500 de kilometri, 383 de localități și 29 de zile.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*