Avem două vești bune și o veste proastă, dar cu un final fericit.

Remarcare în Munții Făgăraș

În perioada 11 – 20 iulie 2014, Asociația Montană Carpați a demarat o nouă campanie prin care vor fi remarcate trasee turistice din zona Lacului Bâlea. De asemenea, vor fi finalizate lucrările de refacere a Monumentelui Nerlinger, din apropierea Ferestrei Zmeilor, şi a Monumentului Alpiniştilor de pe malul Lacului Capra. Astfel, se vor revopsi marcajele, se vor îndepărta obstacolele de pe poteci, se vor monta stâlpi şi săgeţi indicatoare. Cine vrea să fie voluntar, găsește mai multe informații pe Asociaţia Montană Carpaţi.

Cățărări gratuite, în Bistrița

În Pădurea Schullerwald din Bistriţa a fost instalat primul panoul de cățărări. Panoul poate fi folosit de oricine, gratuit, iar în week-end-uri, voluntarii Asociaţiei Eurotin vor fi acolo, cu echipamente de protecţie pentru cei ce nu au ham și sfori.

Panoul are trei nivele de dificultate: uşor, mediu şi greu, iar prizele se pot schimba, în funcţie de doritori.

 Șase tineri rătăciți pe munte

Şase tineri s-au rătăcit, sâmbătă, în circuitul de canioane din Cheile Gropului, din masivul Vâlcan. Observând, duminică dimineaţă, că tinerii nu s-a întors, cabanierul care le oferea adăpost a anunțat salvamontiștii gorjeni de dispariţia acestora. Turiştii, trei fete şi trei băieţi, au fost găsiţi în scurt timp și se simțeau bine, chiar dacă nu au avut la ei mâncare şi nici surse de lumină sau posibilitatea de a face focul.

Salvatorii montani spun că traseul ales de cei şase tineri este unul deosebit de frumos, dar la fel de periculos pentru cei fără experienţă sau echipament de alpinism, mai ales că terenul este accidentat, iar viperele și urșii sunt întâlniți frecvent în acest perimetru.

 

11aCitește și: FOTO-VIDEO: 550 de hectare de pădure, plantate de un singur om

 

11bCitește și: VIDEO: Groapă imensă de gunoi, pe Muntele Giumalău

 

11cCitește și: Cum poți raporta tăierile ilegale de păduri

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*