Mai multe trasee au fost remarcate în Munții Făgăraș, cățărătorii au liber la escaladă lângă mănăstirile grecești de la Meteora, iar ”Școala Curajului” continuă în Bucegi, la Padina.

Trasee remarcate în Munții Făgăraș

Asociația Montană Carpați a organizat o acţiune de remarcare şi refacere a potecilor din Munţii Făgăraş, în colaborare cu Asociaţia „SOS Ţara Făgăraşului” şi Asociaţia Salvamont Victoria. Proiectul a făcut parte din programul ”Voluntar în Carpați” şi a vizat trasee de acces către creastă din zona satelor Breaza şi Lisa, din zona Lacului Urlea şi a Văii Sâmbetei.

Cățărătorii pot escalada stâncile de la Meteora, Grecia

…dar pe riscul lor. Până în 1995, Meteora era un adevărat rai pentru pasionații de escaladă, însă autoritățile au decis să interzică practicarea acestui sport în celebrul punct de atracție, la presiunile Bisericii Ortodoxe din Grecia. Cu toate acestea, Comitetul Cățărătorilor de la Meteora a lansat o petiție pentru stoparea interdicției impuse de autorități, care se pregătesc să le dea voie pasionaților de escaladă să se simtă ca la ei acasă în zona mănăstirilor de pe stâncile de la Meteora, conform planetmountain.com.

Şcoala Curajului 2014

40 de tineri liceeni din judeţul Dâmboviţa, iubitori ai muntelui şi cu rezultate bune la învăţătură,  vor participa, în perioada 24-30 august 2014, în Munții Bucegi, cu cazare la Cabana Padina, la activităţile practice ale proiectului „Şcoala Curajului 2014” – ediţia a VI-a. Proiect este finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului şi realizat de Asociaţia Ecologică Floare de Colţ, în parteneriat cu Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” – Centrul Local „Naparis” şi cu Primăria oraşului Fieni, conform carpati.org.

 

   Citește și: Un traseu montan din Retezat a fost redeschis

 

   Citește și: Remarcare în Godeanu, ”Festivalul Muntelui” și rebotezarea unui masiv montan din SUA

 

   Citește și: Vacanțele montane, prea scumpe pentru români

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*