Mai mulți localnici din Roșia Montană și Corna, împreună cu tineri din alte orașe, au pus bazele unui Trai cu Rost, o nouă formă de turism alternativ. Motivul: dorința și nevoia pentru o dezvoltare unitară, variată și inclusivă a zonei.

Inițiatorii proiectului propun, astfel, trecerea de la turismul bazat exclusiv pe unități de cazare către un turism inovativ. Ei oferă turiștilor activități specific montane și activități alternative prin care pot cunoaște și experimenta mai îndeaproape specificul cultural, social și economic al zonei.

În mod concret, pe site-ul Trai cu Rost vei găsi opt trasee turistice de ciclism și drumeții montane, cu hărți interactive și itinerarii GPS, alături de informații despre serviciile și atracțiile turistice din zonă: acces, cazare și patrimoniu.

Își doresc o reconstrucție socială și economică a comunității largi

„Ne dorim ca programul nostru de turism inovativ să contribuie la procesul de reconstrucție socială și economică a comunității largi; un proces clădit în jurul principiilor de solidaritate, coeziune socială, încredere și susținere reciprocă.De asemenea, prin Trai cu Rost, sperăm ca vizitatorii să se bucure de o experiență călduroasă alături de localnici și aproape de natura minunată a zonei”, scriu inițiatorii pe site-ul proiectului.

„Bunăstare pe termen îndelungat pentru cât mai mulți localnici ai unei zone – fie ei gazde, ghizi, mici producători, tineri sau vârstnici, cât și pentru mediul natural unde trăiesc. Acesta este turismul integrat. Atunci când prin cooperare și responsabilitate, toată lumea are de câștigat în prezent, iar viitorului i se acordă atenție și grijă în orice plan și activitate (…). Turismul integrat la Roșia Montană – Bucium – Corna poate deveni un motor pentru o dezvoltare unitară a zonei, o cale alternativă sănătoasă și în respect față de toți localnicii și mediul înconjurător”, se mai arată pe site-ul traicurost.ro.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*