Sfaturi pentru părinții care vor să pedaleze alături de copii. Știm că iubești muntele și că-ți place să pedalezi la aer curat și știm că ți-ai dori ca și copilului tău să-i placă un astfel de sport.

Așa că am întrebat în dreapta și-n stânga și ne-am gândit să notăm mai jos câteva sfaturi foarte utile părinților care vor să-și determine copiii să-i întrebe în fiecare zi „când mai ieșim cu bicicleta?”.

Iată care ar fi cele 10 sfaturi utile pentru părinții care vor să pedaleze alături de copiii lor:

  1. Alege traseul cu atenție

Atunci când stabilești traseul, alege rute cât mai mai puțin aglomerate. În acest fel, riscurile pentru copilul tău sunt mai mici, iar siguranța este foarte importantă. În plus, la munte, alege trasee de dificultate redusă, pentru a nu-ți suprasolicita copilul. Motivele sunt evidente. În primul rând, traseele ușoare sunt mai puțin riscante, iar în al doilea rând, un traseu prea dificil i-ar putea crea repulsie copilului pentru un astfel de sport. Ia-o ușor, cu timpul va simți singur când este cazul să pedaleze pe trasee mai dificile.

2. Nu pedala mult prea departe de casă

Pentru astfel de trasee ușoare, nu este nevoie să străbați țara în lung și-n lat. Dacă vrei să te încadrezi într-un buget modes, pentru a putea ieși în natură cu bicicletele cât mai des, alege acele trasee accesibile care se află cât mai aproape de casă. Spre exemplu, dacă locuieși în București, lasă Maramureșul pentru concediu și pedalează în Baiului. Este doar o sugestie!

3. Ia cu tine cât mai puține lucruri

Nu-ți suprasolicita copilul cu un rucsac mai greu decât îi este confortabil să ducă în spinare. Același lucru îți recomandăm și ție. Ia cu tine pe poteci doar strictul necesar și lasă restul în mașină. în plus, calitatea echipamentului de bicicletă este foarte importantă. un echipament de calitate este, inevitabil, mai ușor decât produsele „de bazar”. În plus, îți recomandăm un rucsac pentru bicicletă cu sistem de hidratare, care se va dovedi foarte util în timpul turei, inclusiv pentru confortul celui mic. Dacă vrei câteva exemple de astfel de piese d eechipament de foarte bună calitate, aruncă un ochi la aceste rucsacuri de bicicletă.

4. Oferă-i copilului tău o cameră video

Dă-i celui mic posibilitatea să-și filmeze drumeția pe bicicletă. Îți garantăm că va fi foarte încântat de idee, iar acasă vă veți putea uita împreună pe PC la modul în acre a pedalat. Îi vei putea explica astfel unde ar fi putut face lucrurile mai bine și vă veți bucura împreună de traseu, chiar și după ce ați încheiat tura.

Citește și: 

5. Faceți pauze de fiecare dată când simte nevoia

Nu-i forța limitele și nu uita că este doar un copil. Dacă îl vei suprasolicita, va fi mai predispus la greșeli și accidentări, iar pedalatul va deveni pentru el o povară, de la care se va sustrage apoi de fiecare dată, iar tu nu vei înțelege de ce.

6. Pedalați ca o echipă

Nu uita că sunteți o echipă pe potecile de MTB (și oriunde altundeva, când vă aflați pe bicicletă). Asta înseamnă că trebuie să aveți încredere unul în celălalt, iar tu, ca adult, va trebui să-i ceri părerea și să ții cont de opiniile și dorințele sale. Se va simți apreciat și va aștepta cu nerăbdare să mai pedalați împreună.

7. Nu planifica totul la fix

Atunci când pleci cu copilul la o tură cu bicicleta, trebuie să știi unde vei dormi și să cunoști foarte bine traseul. Însă ia-ți întotdeauna o marjă generoasă de timp, deoarece copiii sunt deseori imprevizibili și e posibil să întârzii foarte mult pe traseu. În plus, nu uita că o astfel de activitate este o bucurie în sine. Gândește-te mai puțin la destinație și mai mult la călătoria în sine.

8. Stârnește-le curiozitatea

Cu câteva zile înainte de a merge la munte, incită-le curiozitatea, spune-le povești, vorbește cât mai mult despre ceea ce veți face în zilele de drumeție și implică-i în procesul de planificare. Ei vor deveni mult mai entuziasmați de ceea ce urmează și mult mai activi în timpul drumeției.

Citește și: 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*