Pe forumuri și la bere circulă nestingherite tot felul de sfaturi despre MTB. În timp ce unele dintre ele sunt foarte utile pentru începători, altele s-ar putea dovedi păguboase, în special dacă sunt respectate ad litteram. După ce am făcut o sinteză a sfaturilor bune și a celor rele și după ce am întrebat oameni mai pricepuți decât noi în acest fascinant domeniu al mountain bikingului, îndrăznim să spunem: acestea sunt cele mai dubioase sfaturi despre MTB pe care n-ar trebui să le asculți:

  1. „Mai ușor este întotdeauna mai bine”

Am auzit de multe ori asta: cu cât bicicleta ta este mai ușoară, cu atât este mai bine pentru tine. Însă până la un punct. În caz contrar, ai putea ajunge să sacrifici forță și manevrabilitate în numele unor sute de grame în minus la cântar. Dimpotrivă, în ultimii ani, mulți bikeri profesioniști de downhill au început să adauge greutate pe/în cadru, pentru a experimenta o coborâre mai controlată și mai calmă. Astfel, dacă ești pasionat de coborâre, nu-ți bate capul cu greutatea bicicletei. Sunt alte lucruri mai importante la care să te gândești.

2. „Tot ce ai nevoie este un tricou, bo$$”

Eh, lăsați!… Am auzit asta și la terasele din Centrul Vechi, și la magazinele de biciclete, în special când ne calculam bugetul și ajungeam la concluzia că n-avem suficienți bani pentru a cumpăra tot ceea ce ne trebuie. Adevărul este următorul: un simplu tricou pe post de echipament n-o să te ucidă pe munte, însă poți face și alegeri mai înțelepte.

Hainele dedicate acestui sport sunt special concepute pentru a asigura un confort maxim pe bicicletă, pentru a-ți menține corpul mai uscat și pentru a asigura o temperatură mai caldă sau mai rece, după caz, la nivelul pielii. Iar dacă nu vrei să porți un tricou special conceput pentru MTB, îți recomandăm un first layer pe sub tricoul tău obișnuit.

Iar, când vine vorba despre echipamente, nu-ți mai bate capul cu prețurile. Știai că până și AICI poți găsi piese de echipament pentru ciclism, la prețuri derizorii?

3. ”Pedalează întotdeauna cu sportivi mai buni decât tine”

„Cea mai bună modalitate de a deveni mai buni este să pedalezi alături de oameni mai buni decât tine”, auzi deseori. E adevărat, dar până la un punct.

Dacă ieși la o tură cu cicliști mai experimentați decât tine, capabili să-ți ofere sfaturi bune și să te facă, din când în când, să-ți depășești limitele este mai mult decât binevenit. Însă, dacă ieși pe poteci alături de o trupă de grăbiți care n-are prea mult timp de tine, ai toate șansele să te accidentezi, pentru că nu ai încă abilitățile necesare pentru a ține „pasul” cu ei.

În plus, nu toți sportivii buni dau și sfaturile potrivite. „Păi, nu știu, pur și simplu îi dai jar” poate să aibă sens pentru ei, dar ție nu-ți folosește la nimic.

Sfatul nostru e să pedalezi, în general, alături de oameni care sunt la fel de buni ca tine, iar în gașca asta poți aduce, dacă vrea, și pe cineva mai experimentat, care va fi obligat să țină pasul cu majoritatea. În acest fel veți evolua în ritmul vostru, într-un mod mult mai sigur pentru sănătatea voastră, și veți avea parte și de „expertiza” unui „băiat care se pricepe”.

4. ”Ar trebui să începi neapărat cu o bicicletă hardtail”

„Doar așa vei învăța tehnica cea mai corectă”, spun sfătuitorii. Însă un astfel de sfat nu prea mai pare ancorat în realitate. Poți începe foarte bine și pe o biclă full suspension, mai ales că prețurile lor tind să fie mai accesibile decât în trecut. Evident, nu este nimic rău nici în a începe pe o hardtail, dar asta depinde fix de tine, iar contrariul nu-ți va dăuna cu nimic.

5. ”Evită frâna din față”

„Folosește mai mult frâna din spate, pentru a nu te da de-a berbeleacul”, am auzit deseori. Însă aceasta apucatură de a evita să frânezi (și) pe față devine foarte păguboasă atunci când chiar ai nevoie să oprești bicicleta repede, pe o distanță scurtă.  Există și situații în care este bine să evițiți să frânezi pe față, însă mountain biking-ul presupune, printre multe altele, o „colaborare” continuă între cele două frâne, pentru a te opri în timp util, fără să pierzi controlul bicicletei.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*