Franța, Austria, Elveția sau SUA? Dacă printre planurile tale pentru 2015 se află și investițiile în turismul montan, atunci oportunitățile vin de peste granițe. 

O cabană la munte, într-o stațiune pitorească de schi, s-ar putea transforma fie într-o casă de vacanță, fie într-o sursă de venit. Cel puțin așa afirmă specialiștii în turism, care susțin că pe piața imobiliară există mai multe ”chilipiruri” promițătoare pentru cei care vor să tragă lozul norocos.

Potrivit The Telegraph, există cel puțin 10 complexe turistice care vor fi scoase la vânzare în 2015 și în 2016, iar cei ce vor pune mâna pe ele vor fi sortiți câștigului. Unele dintre aceste cabane se află în stațiuni în plină dezvoltare, așa că, peste câțiva ani, vor aduce proprietarilor nu numai investiția, ci și un profit generos. Dacă ai bani de investit, iată 10 cabane pe care le-ai putea cumpăra cu mai puțin de 500.000 de euro:

Chatel Franța, Chatel, 110.000 de euro

Dacă vrei să investești, dar nu îți dorești un profit imediat, ai putea să te gândești la un ansamblu turistic format din patru cabane, cu 71 de apartamente de lux. Unde? În stațiunea Chatel, din nordul Alpilor Francezi, care se bucură, în prezent, de investiții uriașe în domeniul schiabil. Construcția va fi gata în acest an, iar AICI se găsesc mai multe detalii.

Franța, Chamonix, 119.000 de euro

Te poți da jos din pat și ajunge pe pârtii mai rapid decât Speedy Gonzales. Asta pentru că acest studio se află în apropierea teleschiurilor. Deși este compactă, are o bucătărie ascunsă și un pat rabatabil, cabana ar putea fi tot ce îi trebuie unui schior împătimit. Mai multe detalii AICI.

Austria, Murau, 142.000 de euro

Construite cu destinația de case de vacanță pentru două sezoane, aceste proprietăți, în număr de șapte, se află situate între un teren de golf, două pârtii de schi și orașul medieval Murau. Fiecare cabană are un alt design, iar cea mai simplă are două dormitoare, o baie și living. Mai multe detalii despre aceste cabane găsești AICI.

Franța, Bourg-Saint-Maurice, 184.000 de euro

Dorința oricărui schior de a trăi regește se poate împlini într-unul din cele 42 de apartamente cu una, două sau trei camere, scoase la vânzare în complexul Edenarc. Proprietarii se pot bucura de piscină, saună și alte facilități de relaxare. Mai multe detalii găsești AICI.

Franța, Habère-Poche, 200.000 de euro

Iarna – dealurile te cheamă să schiezi. Vara – un loc fascinant unde poți merge la picnic. Așa se prezintă această cabană din Haute-Savoie, care are o bucătărie construită în plan deschis, living cu sobă, dormitor la etaj și finisaje din lemn. Mai multe despre cabana din stațiunea Habère-Poche găsești AICI.

Franța, Haute-Savoie, 299.000 de euro

Tot în Franța este la vânzare și această cabană de munte, care pare o cutie de ciocolată. Locuința are vedere spre lacul Geneva, dar și spre pârtiile din apropiere. Proprietatea are trei dormitoare, o baie și încă două camere de duș, un living cu șemineu și o terasă. Mai multe detalii AICI.

Elveția, Verbier, 331.295 de euro

Acest studio cochet poate fi un cuib montan perfect pentru un cuplu sportiv. Are bucătărie, living, piviniță și o terasă spațioasă. Locul de dormit e suficient de spațios pentru trei persoane, iar mai multe detalii găsești AICI.

Franța, Bernex, 375.000 de euro

Ce ai zice dacă pârtia de schi s-ar afla chiar la ieșirea din cabană? Atunci poți cumpăra, tot în Haute-Savoie, o cabană cu patru dormitoare, două băi, living cu șemineu și mult teren, de la balconul căreia poți vedea împrejurimile. Jurnaliștii britanici spun că ”e o proprietate atât de frumoasă, încât ai fi tentat să te muți aici pe toată durata anului”. Mai multe despre această cabană din Bernex găsești AICI.

SUA, Truckee, 376.600 de euro

Și California are stațiuni de schi căutate de turiștii din întreaga lume. Această cabană se află lângă Lacul Tahoe, în stațiunea Northstar, care este ideală pentru schiorii de nivel mediu. Așezarea din Truckee are trei dormitoare și două bai, podele din lemn masiv și blaturi din granit în bucătărie. Mai multe despre această cabană recondiționată găsești AICI.

SUA, Truckee, 460.500 de euro

În California, la 10 minute de pârtii, se află o cabană nou-nouță. Proprietatea este construită tot în zona lacului Tahoe, pe două nivele și are trei dormitoare, trei băi și cadă cu hidromasaj. Cu peste 1.200 de hectare de teren schiabil, cabana ar putea fi o bucurie pentru cei care vor să schieze în liniște. Mai multe detalii AICI.

 

 Citește și: Cabanele de vânătoare ale lui Ceaușescu, la mare căutare de sărbători

 

 Citește și: Istoria Cabanei Postăvaru: Cel mai vechi adăpost funcțional din Carpați

 

 Citește și: FOTO. Cabana-bolovan, un nou concept de locuință montană

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*